Coronapandemin

Christina Schollin och Hans Wahlgren fick Astra Zenecas vaccin

Vaccinerades före pausen: ”Vi kan inte gå och oroa oss”

Av: 

Natalie Demirian

Christina Schollin och maken Hans Wahlgen fick första dosen av Astra Zenecas vaccin – dagen efter pausades det.
Christina Schollin och maken Hans Wahlgen fick första dosen av Astra Zenecas vaccin – dagen efter pausades det.

NÖJE

Christina Schollin och Hans Wahlgren fick Astra Zenecas vaccin på måndagskvällen.

På tisdagsmorgonen fick de veta att vaccinet pausas.

– Det är en så märklig tid vi lever i, så vi kan inte gå och oroa oss över något ”eventuellt”, säger Christina Schollin.

Christina Schollin, 83, och Hans Wahlgren, 83, vaccinerades på måndagskvällen med Astra Zenecas covidvaccin, med den första dosen. Den andra dosen ska de få i mitten av maj.

Astra Zenecas vaccin pausades tidigt på tisdagsmorgonen även i Sverige i väntan på att biverkningarna utreds av EMA, den europeiska läkemedelsmyndigheten.

– Det var lite märkligt, vi fick det här vaccinet i går kväll och i morse läste jag att de har dragit in det för att det är risk för biverkningar, då blir man lite ställd kanske och tänker ”oj oj oj då”. Men man kan inte tänka så, jag litar på de som ger det här vaccinet och som har gett det, att det är en så försvinnande liten del som råkar ut för sådana biverkningar, säger Christina Schollin.

Flera länder har pausat vaccinet

Vaccinet har fått stor uppmärksamhet sedan i förra veckan efter uppgifter om blodproppar som en misstänkt biverkning och flera länder har valt att pausa eller stoppa vaccinet. Sverige har hittills inga rapporterade fall, men i Norge har flera fall rapporterats, inklusive ett dödsfall, som Aftonbladet tidigare skrivit om.

EMA och svenska Läkemedelsverket utreder nu om det finns ett orsakssamband mellan vaccinet och blodpropparna. Hittills har 17 miljoner doser av Astra Zenecas givits i världen.

”Märklig tid”

Christina Schollin säger att både hon och maken mår bra efter första sprutan.

– Man kan inte göra annat än att lita på att den vaccination som de ger är det som är bäst, så är det bara. Det är en så märklig tid vi lever i, så vi kan inte gå och oroa oss över något ”eventuellt”. Det har gått så lång tid, nu vill vi till varje pris få vår vaccination så att alla kan leva normalt någon gång. Sedan ska man ju verkligen fortfarande vara försiktig naturligtvis och inte utsätta sig för stora folkmassor, säger hon.

 

PODD Pandemin och moralen

Aftonbladet Daily med Kalle Grill, docent i filosofi.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

ANNONS

Muminmuggen Fiske finns nu till ett rabatterat pris hos Nordic Nest - köp den idag!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till rabatten

Publisert:

LÄS VIDARE

Så köper sig Hollywoods elit förbi vaccinationsköerna: ”Är rena Hunger Games”

ÄMNEN I ARTIKELN

Coronapandemin

Christina Schollin

Hans Wahlgren

Astra Zeneca

Vaccin

Coronaviruset

Covid-19