Tareq Taylor i tårar över dottern: ”Mitt ljus i livet”

Publicerad:
Uppdaterad:
Tareq Taylor rörs till tårar i ”Carina Bergfeldt”.
Foto: SVT.
Tareq Taylor rörs till tårar i ”Carina Bergfeldt”.

NÖJE

Tareq Taylor är en av gästerna i fredagens program av ”Carina Bergfeldt”.

När han berättar om relationen till sin dotter rörs han till tårar.

– Hon är ju mitt ljus i livet och jag älskar henne, säger han i programmet.

De senaste åren har minst sagt varit intensiva för den skånska stjärnkocken, kokboksförfattaren och krögaren Tareq Taylor, 51.

2019 bröt han nacken i en kitesurfingolycka. Bara veckor efter det spelade han in programmet ”Tareq Taylors matresa”.

Tillsammans med sin bror Zafer Taylor och pappa Seif åkte Tareq Taylor till Jerusalem, för att se och lära sig mer om pappans bakgrund och hemstad.

– Jag behövde göra upp med det förflutna, har han tidigare sagt om resan.

Året efter det slog coronapandemin till, något som drabbat Tareq Taylors bransch mycket hårt.

Under fredagens program av SVT:s talkshow ”Carina Bergfeldt” är Tareq Taylor en av gästerna. I programmet berättar han om matresan till Jerusalem, men också om relationen till sin dotter –något som rör stjärnkocken till tårar.

Rörs till tårar

Tareq Taylor var fem år när hans föräldrar skiljdes. Han säger att han och pappan inte träffades ofta under uppväxten. Under flera år hade de ingen kontakt alls.

Men resan till Jerusalem fördjupade relationen till pappan. När faderskapet kommer på tal går Tareq Taylors tankar även över till dottern Ellen Taylor, som är 17 år.

– Jag har fått en tydligare förståelse för hur pass viktig papparollen är, eller min roll, i förhållande till Ellen. Hon är ju mitt ljus i livet och jag älskar henne, och det kan jag aldrig säga tillräcklig mycket, säger han.

När han börjar prata om henne berörs han till tårar.

– Ibland glömmer man bort att jag kanske också kan vara hennes ledstjärna.

”Enorm beundran för henne”

Tårarna får Tareq Taylor att skaka på huvudet. Han säger att det känns fånigt och att dottern kommer skämmas över honom.

–Ibland... när man blickar tillbaka på sin egen uppväxt och med det som man själv har gått igenom... och sen när jag ser på min dotter, när jag ser på Ellen som är 17, och allt man går igenom som 17-åring, så har jag bara en sådan enorm beundran för henne. Att någon som är så fantastisk finns i min närvaro, som jag också är viktig för. Det är stort.

Laddar ...
Publicerad:

LÄS VIDARE