Steffo Törnquist

Alex och Sigge i bajsbråk med Steffo Törnquist

Steffo: ”Låg kvalitativ nivå” – Schulman: ”Hur usel får man vara?”

Av: 

Stina Dahlgren

Torbjörn Ek

Alex Schulman och Sigge Eklund.
Alex Schulman och Sigge Eklund.

NÖJE

Alex Schulman och Sigge Eklund går till attack mot Steffo Törnquist.

Podduon ifrågasätter TV4-profilens kritik mot barnböcker om bajs.

– Hur dålig journalist får man bli? säger Schulman.

Ett bajsbråk har seglat upp mellan podduon Alex Schulman, 45, och Sigge Eklund, 47, och TV4:s Steffo Törnquist, 65. I senaste avsnittet av ”Alex & Sigges podcast” tar de upp en intervju i ”Nyhetsmorgon” där Törnquist kritiserat barnböcker om avföring, och en av böckerna som omnämndes var just Alex Schulmans barnbok ”Bajsfesten” från 2010.

Efter att Västerbottens-kurirens kulturredaktör Sara Meidell skrivit en krönika om att hon tycker att alla barnböcker som handlar om bajs måste stoppas gästade hon nyligen ”Nyhetsmorgon” i TV4 för att prata om det som hon kallar för ”lågkvalitativ litteratur”.

Ifrågasätter Steffo

Och intervjun, som genomfördes av programledaren Steffo Törnquist har fått medieprofilerna Alex Schulman och Sigge Eklund att gå i taket. i ”Nyhetsmorgons” sändning håller Steffo Törnquist med Sara Meidell i diskussionen och säger:

– Det är ju rimligt att ha invändningar mot det, för resultatet blir ju ganska låg kvalitativ nivå.

Sigge Eklund ifrågasätter om Steffo Törnquist har läst de aktuella barnböckerna om avföring.

– Vadå ”låg kvalitativ nivå”? Vad fan vet han om det? Har han läst ”När Doris skulle bajsa”, ”Alla bajsar”, ”Bajsfesten” och ”En bok om bajs”? Har Steffo verkligen läst dem? Har han barn i den åldern? säger Eklund i podcasten.

Steffo Törnquist .

Kritiken

Podduon spelar upp ytterligare klipp från intervjun där programledaren frågar sin kollega Maria Forsblom, 34, vad hon tycker om böckerna. Alex Schulman tolkar frågan som att Steffo Törnquist inte själv har läst dem.

– Det är som att han inte förstår att ”det jag gör nu det är att jag berättar för alla att jag inte har läst det här”. Det är helt sanslöst, säger Schulman som också ifrågasätter Törnquists kompetens som journalist.

– Hur dålig journalist får man bli? Hur usel får man vara? Och att han också är så här usel med ett flin, det är som att han inte förstår, säger Schulman.

Aftonbladet har sökt Steffo Törnquist som avböjt att kommentera.

ANNONS

Muminmuggarna ABC finns nu åter att beställa i duopack! Förbeställ dina muggar redan idag.

Extern länk från Nordic Nest

Gå till butiken

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Steffo Törnquist

LÄS VIDARE

Farmen 2022 – så gick det sen

ÄMNEN I ARTIKELN

Steffo Törnquist

Alex Schulman

Sigge Eklund