Måns Zelmerlöw: Klart vi vill ha fler barn

Han ledde finalen av Melodifestivalen och är nu aktuell i ”Masked singer”.

Nu berättar Måns Zelmerlöw i en stor intervju om det isolerade livet i England under pandemin, kärleken till hustrun Ciara och drömmen om att utöka familjen.

– Det är klart att vi vill ha fler barn.

Måns Zelmerlöws comeback i Melodifestivalen får vänta några år.
Måns Zelmerlöws comeback i Melodifestivalen får vänta några år.

I fredags var det premiär för den svenska upplagan av utländska succéprogrammet ”Masked singer”. David Hellenius är programledare och panelen består av Pernilla Wahlgren, Felix Herngren, Nour El Refai och Måns Zelmerlöw. De ska under ett antal veckor klura ut vilka tolv kända personer som döljer sig bakom de fantasifulla maskerna tills det slutligen bara är en kvar.

Måns Zelmerlöw ledde finalen av Melodifestivalen härom veckan och han är taggad inför premiärprogrammet.

– Det känns fantastiskt bra, det är inte många gånger jag har känt att det varit så kul att gå till jobbet som under de här inspelningarna. Tävlingsmänniskan i mig gick igång på alla cylindrar.

– Men det är svinsvårt. Några gånger har polletten trillat ner men det var extremt sällan som vi kände oss säkra i panelen. Inspelningen var otroligt rolig och frustrerande, det var alla möjliga känslor på en och samma gång.

Var det självklart att hoppa på uppdraget?

– Efter ett år som arbetslös så var det ju rätt självklart. Jag har sett det i England och det är en supersuccé både här och i andra länder.

”Let’s dance” sänds numera på lördagar då SVT:s ”Bäst i test” var en för svår konkurrent. Måns Zelmerlöw medger att det kan bli knepigt att vinna tittarkriget mot Babben Larsson och David Sundin.

– ”Bäst i test” har blivit en jättesuccé så det är klart det blir svårt. Men här får man mer en liveunderhållningskänsla och det kan nog också appellera till alla delar av familjen. Vi har också David Hellenius som är briljant som programledare och panelen känns också väldigt kul. Sedan kan jag också avslöja att det är väldigt bra namn bakom de här maskerna.

Måns Zelmerlöw.
Måns Zelmerlöw.

Du och familjen bor i London, hur har pandemin varit för er?

– Första två gångerna det var lockdown var det ändå helt okej. Det var fortfarande ljust och man kunde göra saker utomhus. Men den senaste som har varat från i julas och fram till nu har varit tung. Det är mörker, båda barnen är hemma och det är svårt att aktivera dem eftersom man inte kan vara ute. Det är också brittiskt sidledesregn konstant. Man kan inte heller aktivera kroppen på något sätt, det är för geggigt för att gå ut och springa och att träna hemma är inte speciellt motiverande.

Som så många andra i kulturbranschen har även Måns Zelmerlöw drabbats hårt ekonomiskt av pandemin. Han och Per Andersson hann knappt riva av första föreställningen av julshowen ”Tomten och bocken” innan alltsammans fick ställas in.

– Det var väldigt tufft och en hård smäll. Förra året var märkligt på många sätt, men för familjen har det varit fantastiskt. Jag har varit hemma mycket mer och har därmed kunnat tillbringa mycket mer tid med dem. På så vis har det varit fint. Nu börjar man ändå se ljuset i tunneln och det känns som det finns en morgondag och att jag snart kommer få stå på en scen igen.

Vi läste att du är lite småsugen på att ställa upp i Mellon igen?

– Jag älskar ju den tävlingen och har alltid gjort det. Men det kommer inte ske i närtid, och ska jag vara med vill jag ha en låt som skulle kunna slåss om ytterligare en Europavinst.

Hur ser du och Ciara på framtiden, blir det även fortsättningsvis London eller lockar ett liv i Sverige?

– Vi hade nog gärna flyttat till Sverige, både jag och Ciara. Men jag har en liten bonusson vars pappa bor i England så det är inte aktuellt just nu i alla fall. Men på sikt, absolut.

Ni blev man och hustru hösten 2019 – hur är det att vara en gift man?

– Jo tack, det känns jättebra. Man har ju tappat det här sociala utanför hemmet under pandemin och för oss har det varit positivt, om vi var bästa vänner innan så är vi ännu mer bästa vänner nu.

Så ni har inte gått varandra på nerverna?

– Nej, men det är klart att man också gör det som par. Men under majoriteten av tiden så är det tvärtom.

Är du en romantisk jäkel?

– Ja, när jag lägger den sidan till kan jag absolut vara romantisk.

Tar du fram den sidan ofta? Du lät lite tveksam där.

– Haha! I och med att man har varit hemma i ett år så har vi sett till att vi har en datenight en gång i veckan då vi gör någonting. Det kan vara något så enkelt som att se på en film och äta en pizza tillsammans. Härom dagen tog vi bilen och hämtade mat och satte oss i bilen och tittade på ett avsnitt av ”This is us” på Ipaden medan vi åt libanesiskt eftersom det var så nära en restaurangdejt som vi kunde komma. Men det var mysigt.

Ni har varit öppna med att ni försökt skaffa fler barn, men att ni drabbats av missfall, hur är det nu på den fronten?

– Det var såklart också något som gjorde 2020 till ett pissår. Vi får helt enkelt se när det blir dags igen. Men det är klart att vi vill ha fler barn.

Hur är du som pappa om du ska recensera dig själv?

– Jag är nog en bra pappa tycker jag. Men jag är rätt så sträng när det kommer till vissa saker men jag är också väldigt lekfull.

”Masked Singer” har premiär den 26 mars klockan 20.00 på TV4 och TV4 Play.

Måns Zelmerlöw och hustrun Ciara Jsanson längtar efter fler barn.
Måns Zelmerlöw och hustrun Ciara Jsanson längtar efter fler barn.
Publisert:

LÄS VIDARE