”Vi hoppas någon låter oss leda en frågesport”

Lotta Lundgren och Erik Haag vann ”Alla mot alla” efter superjämn final

Lotta Lundgren och Erik Haag tog hem Filip och Fredriks ”Alla mot alla” – igen.

Nu vill flerfaldiga frågesportmästarna leda en egen frågesport.

– Det kunde gott existera en rolig frågesport till, vid sidan om ”Alla mot alla” och ”På spåret”, säger Lotta Lundgren.

Emma Molin och Markus Krunegård ställdes mot Lotta Lundgren och Erik Haag i finalen.
Emma Molin och Markus Krunegård ställdes mot Lotta Lundgren och Erik Haag i finalen.

Det blev en finalrysare i ”Alla mot alla”. Lotta Lundgren och Erik Haag ställdes mot komikern Emma Molin och artisten Markus Krunegård. Det krävdes två utslagsfrågor innan ett vinnande lag kunde koras.

Båda lagen visste att Olof Palme var 59 år när han mördades 1986. Men bara Lotta och Erik visste att John F Kennedy var USA:s 35:e president.

Lotta Lundgren är förstås nöjd med duons vinst – för andra året i rad.

– På ett sätt känns det lite taskigt att ta hem det där två år i rad. Jag tänker att det är jätteofint, men nu blev det så, säger hon.

Guldkonfettiregn.
Guldkonfettiregn.
Haag och Lundgren med bucklan.
Haag och Lundgren med bucklan.

Barnens favoritprogram

Hon, Erik och barnen har själva tittat på alla avsnitt av ”Alla mot alla” och haft jättekul. Programmet har barnens favoritprogram och Lotta berättar att hennes son skapat egna ”Alla mot alla”-frågor som han utsätter henne för i tid och otid.

– Han har fått en lust till bildning och allmänbildning. Det kan man inte tjata i en unge. Intresset och viljan att lära måste komma av sig själv. Nyfikenheten att själv kolla upp hur saker ligger till.

– Jag håller på att få världens mest bildade 14-åring, säger Lotta Lundgren.

Att han coachar dig hemma, är det en del av er framgång i ”Alla mot alla”?

– En stor del av framgången i den här tävlingen hänger nog snarare ihop med Erik Haag. Han är vår tävlingsburs stora tillgång. Men även jag har blivit lite extratrimmad mot slutet.

Vinnarna korade.
Vinnarna korade.

”Vi är bussiga mot varandra”

Är ni tävlingsmänniskor?

– Nej, inte alls. I synnerhet inte jag, men inte Erik heller faktiskt. Vi är nog samarbetsmänniskor, om något. Men det har man också nytta av i ett sånt här program. Vi är väldigt bra på att samarbeta, komplettera och stötta varandra. Det är ingen av oss som börjar skapa konstig känsla i buren, utan vi är väldigt bussiga mot varandra.

Vem i er superduo är bra på vad?

– Erik är kan ju i stort sett allt. Sen har jag några specialämnen där jag är lite säkrare. Jag är lite mer vetenskapligt intresserad och kan lite mer om det naturvetenskapliga, om rymden och universum för det tyckte jag var kul som barn. Ett annat gammalt ungdomsintresse är det gamla Egypten. Sen gillar jag antiken.

Erik Haag och Lotta Lundgren.
Erik Haag och Lotta Lundgren.

”De kanske kan fixa en pokal till oss”

Jäklar vilken stor pokal ni vann.

– Ja, den är enorm. Det är nog den största pokalen som finns i nåt program. Vi blev så glada när vi såg den förra året. Inför första finalen viskade Erik "titta där är pokalen, den är perfekt att ha hönsmat i". Sen visade det sig att man inte fick ta med sig pokalen hem. Man vann äran och fick sitt namn på pokalen, men man kan inte få allt. Jag tänkte det nu när jag såg den igen, att den är perfekt att ha hönsmat i.

Har ni höns?

– Jajamänsan. Höns, hundar och bin har vi.

– Men du kanske kan skriva om det i tidningen, så kanske de kan fixa fram en pokal till oss som de kan skicka. Intresset finns och användningsområdet är helt klart. Skulle pokalen kunna frigöras och åka hem till vinnarna är vi mycket intresserade.

Filip & Fredrik.
Filip & Fredrik.

Programmet behövs – i mörkret

Lotta Lundgren vill även hylla programledarna Fredrik Wikingsson och Filip Hammar för deras skickliga sätt att göra underhållning med värme.

– Jag vill föra till protokollet att Filip och Fredrik är helt fantastiska. "Alla mot alla" är så bra. Det är så kul, säger hon och fortsätter:

– När det är så här mörkt, bokstavligt och bildligt talat, så är man glad över att det finns ett sånt program, som har den där ljusa och glada energin.

– Jag har tänkt att den viktigaste egenskapen hos både tv-program och programledare är förmågan att umgås med tittarna. Att göra ett väldigt socialt tv-program. Jag måste säga att det har "Alla mot alla" och Filip och Fredrik verkligen lyckats med.

Vill leda en egen frågesport

Nu är hon och Erik högintresserade av att få leda ett eget frågesportprogram.

– Vi hoppas att någon vänlig själ kunde tänka tanken att vi skulle kunna få leda en frågesport. Det kunde gott existera en rolig frågesport till, vid sidan om "Alla mot alla" och "På spåret".

Det tror jag att några stycken skulle kunna titta på.

– Ja, det känns lite så. Vi får se, men nu är det sagt i alla fall.

Publisert:

LÄS VIDARE