”Friday”-stjärnan hittad död i sitt hem – hade haft covid-19

Publicerad:
Uppdaterad:
Tommy Lister blev 62 år.
Foto: Willy Sanjuan / TT NYHETSBYRÅN
Tommy Lister blev 62 år.

NÖJE

”Friday”-skådespelaren Tommy ”Tiny” Lister har dött, 62 år gammal.

Han insjuknade i covid-19 tidigare i år och hittades död i sitt hem.

”Han var USA:s favoritmobbare”, twittrar rapparen Ice Cube.

Skådespelaren från Compton, Kalifornien, var motsatsen till tiny (liten). Lister, som föddes blind på sitt högra öga, var 195 cm lång och vägde 125 kilo.

– Han var en vänlig jätte, säger hans manager Cindy Cowan till AP.

– Han hade ett leende så brett som man bara kan tänka sig. Han kommer att bli saknad av så många. Vi är alla förkrossade.

Enligt Cowan hittades han livlös i sitt hem i Kalifornien på torsdagseftermiddagen och dödförklarades direkt. Hon berättar att han insjuknade i covid-19 tidigare i år och övervann viruset men i veckan åter blev sjuk med andningssvårigheter. En dödsorsak har ännu inte fastställts.

”USA:s favoritmobbare”

Lister hade under namnet Z-Gangsta en wrestlingkarriär innan han 1995 slog igenom som mobbaren Deebo i filmen ”Friday”, där rapparen Ice Cube skrev manus och spelade huvudrollen.

Utöver uppföljaren ”Next Friday” som kom 2000 har Lister synts i flera andra storfilmer, däribland ”Det femte elementet” (1997) och ”The dark knight” (2008).

Ice Cube hyllar sin kollega på Twitter.

”Vila i frid, Tiny ’Deebo’ Lister”, skriver den 51-åriga rapparen, vars riktiga namn är O’Shea Jackson.

”USA:s favoritmobbare var född till underhållare och kunde på ett ögonblick bli sin karaktär och skrämma folk framför och bakom kameran. Detta följdes av ett stort leende och ett skratt. Tack för att du var en genomgående bra kille. Jag saknar dig redan.”

Publicerad:

LÄS VIDARE