Skådespelaren Annie Wersching död i cancer – blev 45 år

Känd från bland annat ”24” och ”Bosch”

Skådespelaren Annie Wersching är död, rapporterar Deadline.

Hon avled i sviterna av cancer.

Wersching är bland annat känd från tv-serierna ”24” och ”Bosch” samt tv-spelet ”The last of us”.

Annie Wersching fortsatte jobba efter att hon diagnostiserades med cancer 2020. De senaste åren har hon synts i serierna ”The rookie” och ”Star trek: Picard”.

Nu bekräftar hennes make Stephen Full, som hon har tre söner tillsammans med, att hon har dött, rapporterar Deadline.

”Det finns ett hål i familjens själ i dag. Men hon lämnade oss med verktygen för att fylla det. Hon fann mirakel i de enkla ögonblicken. Hon behövde inte musik för att dansa. Hon lärde oss att inte vänta på att äventyren ska finna en. ’Gå och leta efter det. Det är överallt’. Och vi ska hitta det”, säger han i ett uttalande.

Annie Wersching.
Annie Wersching.

”Mitt hjärta är krossat”

Wersching är mest känd för sina återkommande roller i tv-serierna ”24”, ”Bosch” och ”Timeless”. Hon spelade också karaktären Tess i tv-spelet ”The last of us”, som nu blivit en hyllad HBO-serie.

Annie Wersching.
Annie Wersching.

Neil Druckmann, kreativ ledare för ”The last of us”, hyllar henne på Twitter.

”Vi har förlorat en vacker konstnär och människa. Min hjärta är krossat. Tankarna är med hennes nära och kära”, skriver han.

Hennes kollega i ”Star trek: Picard”, Jeri Ryan, har också tagit till sociala medier för att uttrycka sin sorg.

”Vilket vackert och lysande ljus som slocknade i dag. Jag hade sån tur att få chansen att jobba med den otroliga Annie Wersching. Mitt hjärta är krossat för hennes vackra familj och alla som hade turen att känna henne”, skriver hon.

”Världen förlorade ett ljus idag. Wersching var en av de bästa skådespelarna jag någonsin haft nöjet att arbeta med, och min vän. Mitt hjärta brister för hennes unga familj. Må hon bli ihågkommen för den vackra person hon var”, skriver ”24”-kollegan Kiefer Sutherland på Twitter.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN