SVT-profilen skadad: ”Rinner blod i mina händer”

Stephan Wilson skadade huvudet på ”Tom tits”

1 av 4 | Foto: Karin Törnblom
Stephan Wilson tillsammans med frun Emma Wilson.

avLouise Åström

NÖJE

SVT-profilen Stephan Wilson har skadad huvudet så illa att han tvingas vara halvtidssjukskriven från jobbet.

Två veckor har passerat sedan olyckan - men han mår fortfarande inte bra.

– I dag fick jag beskedet att vi kunde utesluta att det var en hjärnblödning, säger han till Nöjesbladet.

Stephan Wilson, 37, har varit en profil på SVT i över 10 år. Han har bland annat varit programledare för ”Lilla sportspegeln” och ”Bolibompa”. Just nu är han aktuell med programserien ”Stephans klassiker”.

När han besökte vetenskapsmuseumet ”Tom tits” i Södertälje den 13 maj skadade han huvudet så allvarligt att han var tvungen att åka till akuten.

– Jag skulle gå upp till en attraktion som är en cykel på en lina. När jag går upp på trappan till cykeln får jag ett stort viktklot i huvudet. I stunden tror jag att någon kastat en flaska i mitt huvud. Jag hör droppljud och någon skriker till. Sedan inser jag att det som droppar inte är vatten. Det rinner blod i mina händer. Då inser jag allvaret i det, säger han till Nöjesbladet.

Enligt läkaren på sjukhuset hade Stephan fått en krosskada. Han fick även en hjärnskakning och nu, mer än två veckor efter olyckan mår han fortfarande dåligt.

– Jag har haft ett helvete och varit väldigt orolig för min hälsa. Jag går runt med konstant trötthet och huvudvärk. Jag försöker jobba men är sjukskriven på halvtid.

”Var i mitt livs form”

För att ta reda på varför han ännu inte mår bra har han gjort en datortomografi som visade positiva nyheter.

– I dag fick jag beskedet att vi kunde utesluta att det var en hjärnblödning. Jag gjorde även en lumbalpunktion där jag fick en spruta in i ryggmärgen för att ta prover för att se varför jag inte är bra ännu.

Problemen efter olyckan har satt käppar i hjulet för Stephans träning. Han kunde inte rapportera från Göteborgsvarvet och han vet inte om han kommer kunna genomföra ”En Svensk klassiker”, som han satsar på i sitt program.

– Jag var i mitt livs form när det här hände. Jag hade precis sprungit rekord på milen och var så himla glad och stolt. Nu har jag inte rört mig på två och en halv vecka. Det känns så trist för jag har lagt ner så mycket blod, svett och tårar inför det här.

Tom tits: ”Vi beklagar”

Nu riktar han kritik mot ”Tom tits”.

– Det som hänt är inte okej. För mig är det viktigt att det här aldrig får hända igen. Det kunde gått mycket värre.

Stephan berättar också att han haft en god dialog med ”Tom tits” som stängde av attraktionen direkt efter att olyckan inträffat.

Elin Lydahl, VD på ”Tom tits” beklagar det inträffade.

– Vi beklagar naturligtvis det här. Det är klart att det inte får hända, säger hon till Nöjesbladet.

Museet har nu flyttat på den trappa där Stephan skadade sig.

– Attraktionen var besiktigad och godkänd för att köra så som den såg ut då. Men det var en temporär trapp som är flyttad nu. Vi väntar på att besiktningsmannen ska komma och göra en ny besiktning. förutsatt att det går bra kommer vi att dra igång attraktionen igen, säger hon.