Gunilla Perssons hus har brunnit ner

Fem personer är skadade – varav två kritiskt: ”Jag hade kunnat dö” – Mamma Iris räddades ur lågorna

Gunilla Perssons hus i Pacific Palisades har brunnit ner.

Efter vad som tros vara en explosion i grannens hus räddades mamma Iris, 91, ur lågorna av brandkåren.

Men katten Tusse dog i lågorna, och två av grannarna är allvarligt skadade.

– Om jag hade försökt ta mig in i branden hade jag kunnat dö. Min dotter ville ta sig in och leta efter katten men jag sa nej, du kan inte gå in i en brand, säger hon till NBC.

En explosion ska ha startat en brand i fastigheten bredvid Gunilla Perssons bostad i Pacific Palisades, Los Angeles. Där ska en 53-årig kvinna och en 67-årig man ha blivit allvarligt skadade med brännskador och skador efter att ha andats in brandrök. Kvinnan har enligt NBC tredje gradens brännskador på en femtedel av kroppen.

Branden spred sig sedan vidare till Gunilla Perssons suterränghus där övervåningen övertändes. Där befann sig Gunillas mamma Iris, 91, och katten Tusse.

Brandkåren larmades till platsen 02:41 lokal tid, och räddade då Iris ur lågorna av brandmännen. Hon ska ha skadats lindrigt och förts till sjukhus ihop med Gunilla och dottern Erika. Katten Tusse dog dock i branden.

Gunilla Persson och dottern Erika befann sig på nedervåningen som verkar ha klarat sig undan den värsta branden, enligt MTG:s presschef Susanne Nylén. Gunilla ska ha vaknat av röklukt och lyckades tillsammans med dottern ta sig ut skakade, men utan större fysiska skador.

TV3: ”Mår efter omständigheterna okej”

TV3 spelar just nu in den kommande säsongen av ”Svenska Hollywoodfruar” och har ett team på plats, MTG:s presschef Susanne Nylén bekräftar händelsen för Aftonbladet vid 18-tiden, klockan 09 lokal tid i Los Angeles.

– Vi har kontinuerlig kontakt med Gunilla på sjukhuset men vet inte så mycket än, mer än att branden har startat i grannens hus. De mår efter omständigheterna okej och tyvärr är det så att Gunillas katt Tusse dog i branden, bekräftar MTG:s presschef Susanne Nylén.

Vet man hur familjens andra katt mår?

– Erika fick med sig Lulle ut, han befann sig på nedervåningen med dem, säger Susanne Nylén.

Kommer Gunilla kunna vara med i resten av säsongen?

– Vår förhoppning är självklart att hon kommer fullfölja inspelningarna.

Kommer detta finnas med i tv-serien?

– Det kommer förmodligen att vara en del av programmet eftersom det är en så stor och omskakande händelse i Gunillas liv.

Gunilla: ”Hade kunnat dö”

I NBC:s inslag från olyckan pratar en chockad Gunilla Persson med reportern.

– Om jag hade försökt ta mig in bland flammorna hade jag kunnat dö. Min dotter ville ta sig in och leta efter katten men jag sa nej, du kan inte gå in i en brand, säger hon till tv-kanalen.

På bilder från olycksplatsen ses mamma Iris sitta i rullstol på trottoaren utanför huset.

– Vi var inte oroliga för våra saker... vi var oroliga för min mamma, säger Gunilla Persson till NBC.

Branden härjade under runt 45 minuter och hade spridit sig till ett närliggande område då de 88 brandmännen lyckades släcka den.

I grannhuset ska även två tonårsflickor ha fått mildare skador efter att ha andats in brandrök och förts till sjukhus.

Styrkan lyckades rädda en hund ur en av fastigheterna, skriver ABC.

Publisert:

LÄS VIDARE