Här gifter sig Anton Ewald med sin Victoria

I dag klämtade bröllopsklockorna för artisten Anton Ewald och Victoria Fajardo.

Paret firade bröllop med nära och kära i Oscarskyrkan i Stockholm.

– Jag har aldrig mått bättre och jag är gladare än någonsin, säger Anton Ewald.

Anton Ewald, 23, har hittat kärleken.

Artisten förlovade sig med Victoria Fajardo, 32, förra året – och under lördagen klingade Oscarskyrkans klockor högtidligt för paret. Strax efter 14-tiden sa de ”ja” till varandra inför nära och kära. Runt 70 gäster närvarade under vigselceremonin och bröllopsfesten, som hölls i en festlokal på Birger Jarlsgatan i centrala Stockholm.

– Det känns helt fantastiskt. Jag har aldrig mått bättre och jag är gladare än någonsin. Jag har nog aldrig trott att jag skulle gifta mig vid 23 års ålder, men eftersom allt känns så rätt så blev det helt plötsligt en självklarhet. Jag är stolt över att få gifta mig med en kvinna som Victoria, säger Anton till Nöjesbladet dagen innan.

Victoria Fajardo är amerikan, från Miami, och driver produktionsbolaget Zen Gods. Nöjesbladet har tidigare rapporterat att Victoria ska ha flyttat till Sverige för Antons skull.

”You look beautiful”

En halvtimme innan vigseln anlände bruden till Oscarskyrkan i en klänning som är inköpt i Miami. Prästen Gabriella Johansson ledde henne in i ett rum precis innanför kyrkporten. Där väntade brudnäbbarna, kusiner till Anton, i ljusrosa tyllklänningar.

”You look beautiful”, säger Gabriella Johansson till Victoria.

Bruden firade av ett stort, lyckligt leende till svar.

Strax efter anlände Anton. Nervöst leende stod han nedanför kyrktrappan och spejade upp mot porten. Han kramade om sin pappa innan han gick in.

Anton intog sin plats. Han masserade händerna, log stort och vankade av och an framför altaret.

Strömstedts på plats

Gästerna strömmade in i kyrkan. På brudgummens sida syntes bland andra Jenny och Niklas Strömstedt. Paret är vänner till Ewalds familj och Niklas Strömstedt har även jobbat ihop med mellostjärnan i samband med sin krogshow.

– Man blir alltid glad när unga människor bestämmer sig för att befästa kärleken, säger Jenny Strömstedt.

Även Agneta Sjödin och Maja Strömstedt, med familjen Ewalds hund Masse, tog plats.

– De är så vackra! Han är som en ung Elvis och hon en Brigitte Bardot. Det är så fint att se dem, säger Agneta Sjödin, som lärt känna familjen genom Maja och som dessutom fick träningshjälp av Antons pappa, Mattias, efter att hon bröt lårbenshalsen 2015.

Anton Ewald fäller glädjetårar

Strax efter 14 ringde klockorna. Organisten spelade den traditionella ingångsmusiken, ”Bröllopsmarsch” av Mendelssohn.

Brudnäbbarna trippade in, och så kom bruden, i slöja och ett gnistrande diadem. Anton torkade bort en tår när han fick se henne. Victoria, eller Vicky som prästen kallade henne, skred fram. Hon mötte upp brudgummens pappa på halva vägen, som ledde henne fram till Anton.

Anton torkare ytterligare några tårar, och log stort när hans blivande fru närmade sig.

Brudparet sa ja till varandra.

– Bra! utbrast prästen Gabriella Johansson förtjust och gästerna skrattade.

Anton och Victoria förenades i sin första kyss som gifta, en lång innerlig kyss.

– Jag tycker det var ett jättelyckat och jättevackert bröllop. Precis som jag hade föreställt mig. Jag är så lycklig, säger Mattias Ewald strax efter vigseln.

Agneta Sjödin hyllar även prästen Gabriella Johanssons insats.

– Det var helt fantastiskt. Jag känner ju prästen Bella, också, som är en fantastisk präst, helt ljuvlig! Jag tyckte hon lyckades få det så avspänt och kärleksfullt.

– Jag ser dem som en del av min familj. Och så är jag så känslig, vilket de vet om. De sa åt mig innan att jag inte fick gråta högt i alla fall, men det räckte med att jag såg Anton stå där, så brast det. Och Vicky är helt magisk!, säger Maja Strömstedt.

”Wow!”

När Anton och Victoria anländer till den efterföljande festen, uttrycker även de sin glädje.

– Jag är jätteglad. Det känns som en välsignelse att vi står här i dag som man och fru, säger Victoria.

– Wow! Så himla skönt, det har varit så mycket stress och vi har sprungit runt som galningar men nu börjar vi landa och det känns hur bra som helst, säger Anton.

Det föll några tårar i kyrkan?

– Ja, det gjorde dem. Jag blev väldigt rörd av allting och helt tagen av all lycka, så det kom några glädjetårar, säger han.

– Nu ska vi fira och festa! säger Victoria.

De går in i festlokalen och ett jubel utbryter bland gästerna för de nygifta.

Publisert:

LÄS VIDARE