Idol-Mollie om nya pojkvännen: ”Jag är superkär”

1 av 2 | Foto: ULF STJERNBO
Mollie Minott.

avMathilde Albinsson

NÖJE

Idol”-Mollie är tillbaka med nytt artistnamn, en debutsingel – och en ny pojkvän.

Mollie Minott, tidigare Lindén, kör flyttlasset till småländska Hulta och blir sambo med kärleken Adam Dimpker.

– Jag är superkär, säger hon.

1 av 6

Mollie Lindén trollband juryn med en låt om sitt brustna hjärta, när hon medverkade i ”Idol”-uttagningen 2014.

Juryn föll för låten om det känslosamma uppbrottet och gav henne en guldbiljett till kvalveckan. Väl i ”Idol” gjorde Mollie succé. Hon tog sig hela vägen till finalen i Globen, men besegrades där av Lisa Ajax.

”Superhärligt”

Sedan dess har det varit ganska tyst om artisten. Men nu är hon tillbaka, med nytt artistnamn, ett eget sound, en debutsingel på gång – och en ny kärlek i Adam Dimpker från indiepopduon Dimpker Brothers.

– Det är superhärligt, säger Mollie glatt när Nöjesbladet når henne på telefon.

Paret träffades för ungefär ett och ett halvt år sedan.

– Vi har vetat om varandra länge, sedan vi var 14 ungefär, och han och min bästa vän har spelat på samma tävlingar. Men så var vi på ett låtskrivarcamp i Stockholm och hängde en hel vecka och då hände något. Det slog gnistor, som man säger.

”Jättebra team”

Nu tar de steget och blir sambor. Flyttlasset går till Adam Dimpkers familjehem i Hulta, norr om Gamleby. När föräldrarna flyttade ut, flyttade Mollie och Adam in.

– Jag håller på nu och flyttar, så vi bor nu ute på landet och har en studio uppe på en lada där vi jobbar. Det är jättehärligt. Man får rätt bra inspiration här och vi är ett jättebra team.

Enligt Mollie är det mycket tack vare Adam som hon har börjat hitta rätt sound. I dag går hon under artistnamnet Mollie Minott, efter pappans jamaicanska släktnamn, och släpper sin debutsingel ”Mama” den 9 juni. Men redan i kväll framför hon låten för första gången i Bingolotto. Och med sig på scenen har hon såväl sin pojkvän på gitarr som bästa vän, Elin Namnieks, på kör.

”Tar en dag i taget”

Mollie Minott berättar att hon längtar tillbaka till sina fans och satsar nu för fullt på att ta den svenska musikscenen med storm – samtidigt som hon sneglar på sitt andra hemland, Jamaica, och drömmer om att genombrott även där. Musiken skriver hon i stort sett själv.

– ”Mama” kom till under en dag. Det brukar vara så med favoritlåtar, att de går fort att skriva. Den är en låt som visar vad jag är på väg mot rent musikaliskt, en feel good-låt som handlar om att få mersmak på livet, säger hon och fortsätter:

– Det är mycket tack vare Adam som jag har hittat min musikstil.

Hur tänker ni för framtiden?

– Åh, vi försöker bara leva i nuet. Vi vet att det kan vara svårt att ha ett förhållande när båda lever i samma bransch, så vi tar en dag i taget. Men vi vill båda ut i världen och spela, säger hon och lägger till:

– Jag är superkär. Det känns härligt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Lisa Ajax

Idol