Han ”tar död” på Jockiboi

1 av 3

avJakob Meijer

NÖJE

Han har gjort sig känd som Jockiboi.

Men nu skrotar Joakim Lundell namnet helt.

– Jag förstår om det fortfarande kommer vara ovant ett bra tag. Man har kopplat Jockiboi till en jävla massa strunt, säger Youtubestjärnan.

Hösten 2010 presenterade sig Joakim ”Jockiboi” Lundell, 31, för de svenska tv-tittarna när han deltog i skandalsåpan ”Kungarna av Tylösand”. Serien följdes av nya skandaler och en uppmärksammad blogg. Men de senaste åren har Jockiboi rört sig bort från det stökiga och driver i dag en av Sveriges största Youtubekanaler.

Nu väljer Joakim Lundell att ta ”död” på namnet Jockiboi.

– Det blir en naturlig grej i livet, tiden med Jockiboi var mer en kamp och handlade om att hitta vem jag var. Nu har jag landat.

Vill inte förknippas med Jockiboi

I början av året släppte Joakim Lundell låten ”All I need”, som snabbt slog spotifyrekord. När han nu fortsätter satsa på musiken vill han inte förknippas med sitt gamla alter ego.

Han förstår om folk tror att han gör namnbytet för att få uppmärksamhet.

– Så tänker jag också när jag läser om offentliga människor som gör sådant, jag tänker att det är planerat. Jag kan också komma på mig själv att vara fördömande, men man måste förstå att det finns något där bakom och sätta sig in innan man yttrar sig.

Mindre stolt

Han säger att han är mindre stolt över vissa saker som är förknippade med namnet.

– Hela den gamla bloggen och ”Kungarna av Tylösand”, hela den perioden. Anledningen till att jag inte bytt innan, även om jag förändrats sedan den tiden, är för att jag inte riktigt hittat mig själv. För två, tre år sedan var jag inte den personen, Jockiboi, men jag visste fortfarande inte vem jag var, säger Joakim Lundell som nu vet vad han vill göra.

Mer musik, bättre Youtubevideos och i höst släpper han sin biografi. I framtiden drömmer han om att slå internationellt med sin musik och även regissera en Hollywoodfilm.

– Varför skulle jag inte kunna göra det, nu när jag har nått så här långt?

Vad skulle Joakim Lundell i dag säga till Jockiboi då?

– Jag skulle nog inte vilja ha sagt så mycket. Han fixade det ju ganska bra till slut. Det är väl i sådana fall att han inte ska ge upp, hur hopplöst det än var.

ARTIKELN HANDLAR OM

Youtube