Claudia Galli Concha

Claudia Galli lämnar Rix Morronzoo efter bebisbråk

”Jag fick så ont i magen när jag såg den där lilla bebisen”

Av: 

Mathilde Albinsson

NÖJE

Rix Morronzoos programledare bytte blöja på en 10 veckor gammal bebis i direktsändning.

Nu riktar Claudia Galli Concha skarp kritik mot sina kollegor – och väljer att avsluta samarbetet med radioprogrammet.

”Jag kan inte vara en gästprogramledare/mammaprofil i en radiokanal som har en så annorlunda syn på barn än vad jag har”, skriver hon på sin blogg.

Claudia Galli Concha väljer att avsluta ett mångårigt samarbete med radioprogrammet Rix Morronzoo. Anledningen är det inslag där programledaren Roger Nordin bytte blöja på en tio veckor gammal bebis i direktsändning. Claudia skriver om avhoppet i ett blogginlägg, med de inledande orden ”Vissa saker kan jag inte låta passera”.

”En 10 veckor gammal bebis lades alltså upp på bordet i radiostudion, bebisens pappa stod bredvid och Roger bytte blöja. Det ojades och skojades…Och det togs bilder (varför?) och det filmades (varför?) och allt lades upp på Instagram (va!).”

”Integritetskränkande”

Vidare ifrågasätter Claudia syftet med inslaget och riktar kritik mot Rix Morronzoo.

”Jag fick så ont i magen när jag såg den där lilla bebisen ligga där med blurrad stjärt inför en för hen förmodligen ganska ny bekantskap och blev bytt på.
Varför!? Jag ser inte underhållningsvärdet i det. Inte alls.
Det är bara integritetskränkande.”

Claudia skriver att hon förvisso själv lägger ut bilder på sina barn i sociala medier, men är noggrann med vad hon väljer att visa upp offentligt.

”Men det här…det kändes bara så fel för mig”, skriver hon på bloggen och fortsätter:

”Så jag avslutade mitt samarbete med RIX Morronzoo igår.
Jag kan inte vara en gästprogramledare/mammaprofil i en radiokanal som har en så annorlunda syn på barn än vad jag har. Underhållning till varje pris, på en oskyldig 10-veckors bebis bekostnad? Nej.”

”Överkänsligt”

Roger Nordin, programledaren som utförde blöjbytet, tycker det är tråkigt att Claudia väljer att lämna Rix Morronzoo.

– Vi har olika åsikter om det som hände. Det har varit jätteroligt att jobba med Claudia, men jag respekterar hennes beslut och åsikt.

Kan du förstå henne?

– Nej. Jag håller inte med. Personligen tycker jag att det är överkänsligt, men det är min personliga åsikt. Både jag och Laila är nära vänner med familjen sedan lång tid. Det var ett medvetet och tydligt val att inte filma barnets ansikte och vi blurrade känsliga delar. Men det är väldigt tråkigt att Claudia väljer att hoppa av. Jag gillar henne, säger han till Nöjesbladet.

ANNONS

Hitta dina favoriter bland hundratusentals ljudböcker - prova Nextory gratis i 30 dagar!

Extern länk från Nextory

Gå till kampanjen

”Jag känner mig inte så rotad någonstans”
Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Claudia Galli Concha

Rix Morronzoo