Ledtrådar avslöjas för ny ”Beck”-film

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

NÖJE

Nya ”Beck”-filmer spelas in – och nu läcker detaljer om handlingen i en.

Statister har sökts till en scen som innehåller terror.

Ni som älskar poliskommissarie Martin Beck kan var lugna. Det kommer mera. Fyra nya filmer ska spelas in, som kan skådas på tv från 2018.

Teamet bakom ”Beck” har nyligen sökt statister till en av inspelningarna – och i annonsen framgår teman som kommer att dyka upp i en av kommande fyra filmer.

”Vi ska filma den rafflande avslutningen i en av våra nya Beckfilmer. Till detta behöver vi massa roligt och snällt folk som gillar att dansa och agera. Vi vill ha massa olika etniciteter, typer och åldrar. Ju mer karaktär ju bättre”, skrev teamet bakom ”Beck”.

”Färgglada … vid terrorattentat”

Festligt, alltså. Men det blir naturligtvis inte bara kul i Beckfilmen som filmas just nu. Ett av verklighetens stora skräckämnen och problem har hittat in i manus. Det handlar om terror.

Statisterna som eftersökts i annonsen ska nämligen vara ”färgglada” och festliga – ”vid terrorattentat i Beck”.

Thomas Michaelsson, producent, kan inte berätta något om handlingen i filmen.

– För vi vill inte spoila något för tittarna, säger Michaelsson till Nöjesbladet.

Michaelsson har dock något att säga om varför ett terrorattentat är med i ”Beck”, i dessa tider då sådana dåd ruskar om världen ganska ofta.

– Terror är ju tyvärr en del av vårt samhälle i dag, och Beckfilmerna har under hela sin existens kommenterat samtiden och tagit avstamp i det som händer i samhället. ”Beck” försöker ha öronen mot marken hela tiden.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN