Alex Schulman äger Birro-tavlan

”Stod ett paket utanför dörren”

avLouise Åström

Den omtalade skilsmässotavlan har nu fått sin slutgiltiga ägare.

Alex Schulman visar stolt upp tavlan på Instagram, men det är inte han som köpt den.

– I fredags när jag kom hem från jobbet stod ett paket utanför dörren, säger han till Expressen.

1 av 2
Alex Schulman har fått Birros skilsmässotavla.

En tavla föreställande Marcus Birro och hans exfru Jonna Vanhatalo fick Traderaköparna att buda likt aldrig förr. Tavlan är komplett med knytnävsslag genom Birros panna. En incident som enligt Jonna utspelade sig när det var som mest infekterat i bodelningen.

Den nionde mars rapporterade Nöjesbladet att tavlan hade sålts för 50 100 kronor efter 391 bud. Köparen har bett om att få vara anonym men har i ett pressmeddelande berättat att tavlan ska bli en present.

”Paket utanför dörren”

Nu, fem dagar senare har skilsmässotavlan dykt upp hos Alex Schulman. På Instagram visar han upp konstverket. För Expressen berättar han att han mycket riktigt fått den i present.

– I fredags när jag kom hem från jobbet stod ett paket utanför dörren. Jag trodde det var till Amanda, så jag ställde den i hallen utan att bry mig om den. Men det var något med paketet. Som om det talade till mig eller något. Jag öppnade det och där var tavlan. Det visade sig att ett kompisgäng hade gått ihop och gemensamt köpt tavlan som en present till mig, säger han.

Enligt Alex Schulman är tavlan skör samtidigt som den är både vacker och sorglig. Han planerar inte att sälja den vidare.

– Den ska få hedersplats här hemma, säger han till Expressen.

Nöjesbladet har varit i kontakt med Alex Schulman som inte vill kommentera ytterligare.

ARTIKELN HANDLAR OM