Vilma, 7, fick inte gå på Kents spelning – här är Jocke Bergs svar

NÖJE

Trettonårsgränsen på Kents avskedsturné sätter käppar i hjulet för fans av modell mindre.

”Snälla kan jag få koma på eran konsär”, vädjade sjuåriga Vilma i Värnamo.

Då fick hon ett personligt svar – av ingen mindre än Jocke Berg.

Kentfanet Vilma Eriksson, 7, år ville följa med när pappa Patrick skulle gå på Kents konsert i Växjö i fredags. Men trots att Patrick Eriksson gärna ville ta med henne stötte de på patrull – spelningen hade 13-årsgräns. Något som Eskilstuna-Kuriren också skrivit om.

Då tog Vilma till pennan och brevpappret med hjärtan hon fått i present. I brevet vädjar hon till bandets frontfigur Jocke Berg.

Hej joke. Snälla får jag koma på eran konsär i växjö 3/12 fast jag bara är 7 år. Annars komer jag aldrig att få se er som jag älskar för ni ska ju sluta spela inan jag fyller 13 år”.

– Hon trodde givetvis att det var bandet som bestämt åldersgränsen, säger Patrick.

Det gick två veckor.

– Och hon frågade ju varje dag: ”pappa, har jag fått något svar”. Och jag sa nej, och att vi nog inte kunde räkna med det, säger Patrick.

Men en dag låg ett vitt, vadderat kuvert i brevskörden hemma hos familjen Eriksson. I brevet låg en skiva, och i konvolutet har Jocke Berg skrivit en personlig hälsning:

Hej Vilma. Tyvärr är det åldersgräns på 13 år på alla svenska konserter. Så inte ens våra egna barn under 13 år får gå. Jag skickar en skiva och en autograf istället. Jocke Berg”

Foto: Privat.
Vilmas pappa, Patrick Eriksson.

Ur kuvertet trillade också fyra använda plektrum, inte utan att pappa Patrick kände ett styng av avund.

– Mycket! Jag är jätteavundsjuk, men givetvis glad för hennes skull.

Nu har skivan, brevet och plektrumen fått hedersplats på bänken under familjens Kent-vägg.

– Vilma blev ju superglad, alltså. Hon tycker ju fortfarande att det är jobbigt att hon inte får uppleva konserten, men hon blev så himla glad för detta.

Vilma godtog ändå svaret från Jocke Berg.

– När han skrev att inte ens deras egna barn får gå så förstod hon att det verkligen var så. Klockrent, verkligen kanon, säger Patrick Eriksson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Kent

Värnamo