Peg Parnevik nära skottdådet på flygplatsen

Mia Parnevik: ”De hade lika gärna kunnat vara där”

1 av 3
NÖJE

Fem döda och åtta skadade i nuläget.

Peg Parnevik var bara timmar från att hamna mitt i skottdådet på Fort Lauderdale.

– De, eller vi, hade lika gärna kunnat vara där, säger Mia Parnevik.

Fem personer uppges ha dödats i skjutningen på flygplatsen i Fort Lauderdale i Florida. Bara ett stenkast från flygplatsen bor familjen Parnevik. Och faktum är att kändisdottern Peg Parnevik, 21, bara var timmar från att hamna i skottdådet, något Expressen var först att rapportera om.

Hon fick höra om dådet när hon skulle boarda planet hem från semestern i Costa Rica tillsammans med sin pojkvän Filip Kaspersen Lamprecht och hans mamma, tv-profilen Kristin Kaspersen. Flighten tar strax över två timmar men försenades under kvällen.

”Vetskapen är obegriplig”

Hon ringde genast mamma Mia Parnevik.

– Vi var ute med båten när hon ringde och sa det, då hade vi inte hört något. Men vi vände hem direkt, säger Mia Parnevik.

Peg Parnevik var skakad efter nyheterna.

– Det är ju läskigt att sätta sig på ett plan och inte veta vad som hänt. Nu är det väl säkert den tryggaste flygplatsen i världen efter det hänt. Så jag är inte orolig nu, men vetskapen att det ens kan hända är obegriplig, säger Mia Parnevik.

”Vi hade lika gärna kunnat vara där”

Mia och Jesper Parnevik följer tv-rapporterna hemma i bostaden.

– Man vet så lite ännu, vad som låg bakom. Just nu är det kaos, det är så många vittnen som hålls kvar av FBI som försöker förhöra alla. Jag vet inte vart Peg och de andra kommer landa och var vi kommer hämta dem, säger hon.

Familjen har inte fått några bud om eventuella anhöriga som befunnit sig på flygplatsen, men vetskapen om att de hade kunnat drabbas surrar i bakhuvudet.

– Det känns overkligt. De, eller vi, hade lika gärna kunnat vara där. Fort Lauderdale är den flygplats vi flyger till och från nästan hela tiden, det känns oerhört läskigt, fruktansvärt. Vi flyger så mycket så man blir lite paranoid. Man känner sig inte säker någonstans, det är galet över hela världen, säger Mia Parnevik.