Mellovinnaren chockar vännerna – med egen barbershop

Robin Bengtsson vann Melodifestivalen och kom femma i Eurovision-finalen.

Nu chockar han sina vänner genom att öppna en egen barbershop.

– Det ska bli fantastiskt roligt.

Man brukar säga att man ska raka sig och skaffa ett jobb.

Det har Melodifestival-vinnaren Robin Bengtsson, 27, gjort. Han står i startgroparna att öppna en barbershop i Stockholms nya stadsdel Norra Djurgårdsstaden. Nöjesbladet träffar Robin när han är i full färd med att måla betongtaket svart i den lilla ännu så länge oinredda lokalen.

Stället ska heta Rusty Rascals och finns redan i Hammarby Sjöstad.

Det var i slutet av förra året som Kenny Solomons, gift med Tess Merkel från Alcazar, slog upp portarna till Rusty Rascals och en av de första kunderna då var Robin Bengtsson.

– Min kompis hade börjat jobba där som barberare och jag blev helt förälskad i stället och blev stamkund. Jag har nog gått där en gång i veckan sedan de öppnade, säger Robin.

”Mina vänner blev förvånade”

På vägen blev Robin och Kenny vänner och de började prata om att starta något tillsammans. Nu är de hälftenägare i det nya stället och har skapat bolag tillsammans kallat Bengtsol, första bokstäverna i deras respektive efternamn.

– Mina vänner blev väldigt förvånade när de fick höra vad jag skulle göra, men det ska bli fantastiskt roligt.

Robin ska vara på plats så mycket han kan, speciellt i början.

– Jag vill inte locka hit folk för att jag är Robin, artisten, utan för att det är ett härligt koncept, man måste leverera annars blir det inget bra.

Även Robins son William, 3, har varit och kollat in pappas ställe. Han gav tummen upp enligt Robin och skrev till och med ”William” på en vägg, något han var mycket nöjd över.

Bröllopsplaner

I maj kom Robin femma i Eurovision-finalen med sin ”I can’t go on”, efter det har det varit mycket jobb.

– Jag har turnerat i Sverige hela sommaren och fick inte ledigt förrän i början av september. Då åkte jag och Jennie en vecka till Grekland och en vecka till Spanien, säger Robin.

Jennie Salte, 25, är Robins flickvän sedan över två år. I våras friade han till henne i den Blå lagunen på Island under en semesterresa. Frågan är ju då om det nu blir bröllop?

– Jo, det ska det absolut bli, men vi har inte kommit så långt i planeringen, det har varit fullt upp i sommar. Vi har inte spikat datum ännu, men Jennie är på mig. Hon tjatar inte, men jag får lite pikar då och då, säger Robin med ett skratt.

Robin är förutom sin nya barbershop aktuell med sin nya singel ”Dark Angel” som släpptes förra veckan.

Publisert:

LÄS VIDARE