Chris Kläffords kärlekstolkning tokhyllas i ”Idol”

avMathilde Albinsson

NÖJE

Succé efter succé efter succé.

Storfavoriten Chris Kläfford levererar även i den tredje fredagsfinalen.

– Den här är till dig Bob. Det blir en hyllning till att du vill vara med mig, säger han till sin flickvän i programmet.

Årets tittarfavorit Chris Kläfford, 28, gör succé – igen. Under fredagsfinalen i ”Idol” valde han att tolka Kents ”Utan dina andetag”. Och det gick hem hos publiken. Redan i början av låten brister den ut i ett lyckligt jubel.

Och i refrängen klappar de euforiskt och överröstar nästan Kläffords sång med förtjusta rop och busvisslingar.

Och efteråt. Ja, efteråt kokar studion och jurymedlemmarna har svårt att få tyst på publiken.

Men att hyllas vecka efter vecka och tituleras som ”storfavorit” behöver inte bara vara en fördel i tävlingen. Det kan också bygga upp en viss prestationsångest, något Kläfford försöker hålla ifrån sig.

– Jag försöker bara tänka på det positiva när man får hyllningar. Bara känna av att alla tycker om det man gör, men jag försöker undvika att känna den här pressen. Det kan göra att man snubblar lite när du ska prestera sedan, att det sätter sig som hjärnspöken.

Får kritik för sin svenska

Men när publiken till slut besinnar sig och ljudnivån går ner, har juryn inte bara ros att dela ut till storfavoriten.

– Du ser, publiken älskar dig. Fin kärlekshyllning. Precis som jag är på Jocke om att han måste sjunga på skånska, så måste jag säga att jag föredrar när du sjunger på engelska. jag hade föredragit om du suttit kvar på stolen och kört gitarren själv, säger Nikki Amini.

Anders Bagge blir överrumplad – och nästan lite skrämd – av Käfford.

– Den här låten lät plötsligt som en Richard Marx-låt när du sjöng den. men det var så otroligt känslosamt, tills du tog i, du kunde ha backat med gasen, jag blev lite rädd för dig, säger han.

Kishti Tomita tycker dock annorlunda – och faller in i publikens hyllningskör.

–Jag tycker tvärtom. Jag kände att ibland värnar du för mycket om ditt privatliv, men på scenen kan man inte göra det, på slutet släppte du ut din glöd, det var ljuvligt, även om det chockade Anders.

Chris Kläfford tar dock kritiken med ro.

– Det är skönt med tanke på att jag ju håller med. Jag vet vad de menar och jag håller till exempel med om att jag måste sjunga på engelska. Samtidigt tycker jag att det var en väldigt rolig utmaning och den här låten, om vi ska vara ärliga, den är ju perfekt skriven. Texten förklarar väldigt bra hur man känner. Så det känns okej.

Den som fick lämna programmet efter den tredje fredagsfinalen var Olivia Åhs.

”Idol” sänds fredagar klockan 20.00. Hela programmet kan ses i efterhand på TV4 Play.

LÄS OCKSÅ: Så gick det sen för Idol-deltagarna

ARTIKELN HANDLAR OM

Idol 2017

Idol