”Folk försöker gå genvägar till böndernas hjärtan”

Programledaren för ”Bonde söker fru” sätter ner foten mot fuskandet

Av: Andreas Ekström

Publicerad:
Uppdaterad:

Linda Lindorff säger ifrån mot personerna som kontaktar bönderna efter de blivit kända.

– Det är lite taskigt, både mot bönderna och brevskrivarna, säger Linda Lindorff.

Nästan alla bönder i årets säsong av ”Bonde söker fru” och ”Bonde söker fru– kärlek åt alla” har fått meddelanden på sociala medier eller i vissa fall även brev hemskickade.

– Jag har hundratals meddelanden och vänförfrågningar från personer som jag inte känner, säger bonden Oscar Fjärrstrand, 22.

1 av 2 | Foto: CAROLINA BYRMO
Linda Lindorff.

Genom åren har det varit ett problem att kvinnor och män hört av sig till bönderna i ”Bonde söker fru” efter att det blivit känt vilka som ska medverka. Nu sätter Linda Lindorff ner foten.

– Vi har tagit till vissa åtgärder men det är ett problem att folk försöker gå genvägar till böndernas hjärtan, säger hon

Orättvist mot bönderna

I år har bönderna själva sagt ifrån till personer som hört av sig via sociala medier. Mattias Karlsson, 26, som medverkar i ”Bonde söker fru– Kärlek åt alla”, har fått hundratals meddelanden och tycker att det är orättvist.

– Jag har ju valt att vara med här och känner att alla ska ha samma chans. Det vore orättvist om jag körde min egen show vid sidan av, säger han.

Enligt programledaren är en av anledningarna till tv-programmet är så populärt är för att det fungerar.

– Bönderna vill ju vara med i programmet och göra det på vårt vis för att de sett att det fungerar, kärlek utvecklas när man är med. Det blir dumt med den här frestelsen som det innebär när tjejer eller killar tar kontakt med bönderna innan programmet kommit igång. Det är lite taskigt, både mot bönderna och brevskrivarna, säger hon.

”Bonde söker fru” har premiär den 25 september på TV4.

Publicerad:

LÄS VIDARE