Rockbjörnen

PRESENTERAS AV

Aftonbladet sänder Karantänfestivalen

Se hela festivalen här

Rockbjörnen 2020 rivstartar i kväll med en livesänd konsert.

Aftonbladet/Rockbjörnen visar då den stjärnspäckade Karantänfestivalen med artister som Sandro Cavazza och Hanna Ferm.

– Jag tror folk behöver musik nu mer än någonsin, säger Sandro Cavazza.

Ta del av riktigt bra livemusik – utan att lämna hemmet.

Coronakrisen har slagit hårt mot många branscher, så även musikbranschen med massor av inställda konserter och evenemang som följd. Nu visar Aftonbladet Karantänfestivalen, en digital hemmafestival med några av landets främsta artister.

– Eftersom livespelningar inte kan hållas på samma sätt som vanligt just nu så är jag glad över att bidra till att folk kan ta del av en livekonsert ändå, vart de än befinner sig. Speciellt i tider som nu när många känner sig ensamma eller begränsade, säger Hanna Ferm som är en av kvällens artister.

Hanna Ferm spelar på Karantänfestivalen.
Hanna Ferm spelar på Karantänfestivalen.

På onsdagskvällen ställer sig stjärnor som Sandro Cavazza, The Mamas och AMWIN på scen för att framföra sin musik. Allt sänds direkt till festivalbesökarnas vardagsrum och är helt gratis.

– Jag känner med alla runtom i branschen, det är en tuff bransch som det om man är frilansande tekniker, musiker, arrangör bara för att nämna några. För min egen del på låtskrivarsidan är det inte så stor skillnad, säger Cavazza.

”Tar inte offentliga färdmedel”

– Nuförtiden är musik så sjukt demokratiskt, vi kan göra musik varsomhelst, från vardagsrummet eller köket. Jag går in i en skrivarperiod nu istället för att turnera. Det är mycket som förändrats men det går att anpassa och jag tror att folk behöver musik nu mer än någonsin.

Han säger dock att vardagen förändrats markant.

– Jag tar inte några offentliga färdmedel och cyklar eller åker bil istället, och undviker generellt långa resor. Jag håller rekommenderade avståndet och ringer ofta till nära och kära som man inte kan träffa, det är viktigare nu än någonsin att hålla sociala kontakter med alla i ens närhet. Sen försöker jag hjälpa till så gott jag kan i det stora och det lilla, som att handla mat och läkemedel till släktingar som är sjuka, helt enkelt försöka hjälpa till som medmänniska så gott jag kan. 

Sandro Cavazza står också på scen.
Sandro Cavazza står också på scen.

Sänds på Aftonbladet

I och med kvällens konsert rivstartar Aftonbladet Nöje Rockbjörnenåret.

– Det är oroliga tider med lika delar osäkerhet och karantäntristess runtom i landet. Därför är vi glada att kunna presentera den här satsningen för alla som längtar tillbaka till livemusiken och konserterna. Med Karantänfestivalen kommer artisterna hem till ditt vardagsrum, en suverän start på Rockbjörnen under en tid då musikbranschen precis som många andra branscher är under hård press, säger Aftonbladets nöjeschef Andreas Hansson.

Evenemanget leds av Rockbjörnens programledare Frida Söderlund och komikern Johanna Nordström.

Karantänfestivalen sänds på Aftonbladet.se och på Universal Musics Facebook, Youtube, Twitch och Instagram mellan 17.00 och 20.00. Den går också att se på de medverkande artisternas egna digitala kanaler.


Hanna Ferm om musiken och coronakrisen:

– Framtiden försöker jag alltid se som ljus, även om det just nu är det en extremt svår period i branschen. Speciellt för oss som har som jobb att vara ute och giga framför folk, och nu inte kan det. Men vi alla är ju i den här krisen tillsammans oavsett bransch. Och en kris som den här gör att man verkligen får perspektiv på många saker i livet. Vilket jag hoppas kan föra med sig positiva saker i det stora.

Sandro om konserten:

– Dom senaste veckorna har gjort oss påminda om hur viktigt det är för människan att dela, om det så är livemusik musik, sportevenemang etc, vi älskar ju att umgås med och dela det vi är passionerade med varandra tillsammans. När vi nu tvingas ta bort den fysiska upplevelsen så känns det så jäkla. Det är så jäkla viktigt att folk har något kul att göra medan dom är hemma, det sista vi behöver ni att deppa ihop hemma. 


Alla artister:

SVEA

Sandro Cavazza

AMWIN

Blenda

Daniela Rathana

Frida Öhrn

Alex Järvi

JUNG

Hemliga Klubben

SoLonely

Ameer

Hanna Ferm

Nathan K

The Mamas

Publisert: