Siw Malmkvist om skadan på scenen

”Jag hade för fasen kunnat bryta nacken”

Reporter: Rasmus Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Siw Malmkvist har mer eller mindre besökt varje folkpark i Sverige.

I podcasten ”Hitfabriken” berättar hon om en speciell spelning.

– Jag ramlade baklänges och hamnade med huvudet i trummorna, säger hon.

Den folkkära artisten Siw Malmkvist, 82, fortsätter att stå på scen och medverka i radio- och tv-intervjuer. Hon har haft en lång och framgångsrik karriär bakom sig där folkparker har legat henne speciellt varmt om hjärtat.

Tog tag i benet

I Fredrik Ralstrands podcast ”Hitfabriken” nämner hon bland annat städer som Borlänge och Eskilstuna där det finns bra folkparker. Men allting har inte bara varit glatt genom åren. På en spelning i Sikforsen inträffade en rejäl olycka.

– Det kallades även för fylleforsen. En gång var det 15 000 personer och de trängdes ända upp till scenen och en fick tag i mitt ben. De var helt galna och jag ramlade baklänges och hamnade med huvudet i trummorna, säger hon i podcasten.

1 av 2 | Foto: LOTTE FERNVALL
Ann-Louise Hanson, Lill-Babs och Siw Malmkvist.

”Måste ha gjort ont”

Efter att hon föll bakåt ställde sig Siw Malmkvist upp och gav igen mot mannen.

– Jag tog tag i hans arm och nöp och nöp. Det måste ha gjort ont på honom. Det fanns inga stängsel så publiken kom långt fram. Publiken var som ett vajande fält och många var fulla, säger hon i ”Hitfabriken.”

”Kunnat bryta nacken”

När Nöjesbladet når Siw Malmkvist berättar hon vidare om fallet.

– Det var så fruktansvärt mycket folk. Det var som ett böljande hav, som ett rågfält. Det var så många som var på snöret, säger hon.

Hur gick det för dig egentligen?

– Det var en kille som var på mig hela tiden, till sist så drog han mig i benet. Jag bara föll baklänges och slog huvudet i trumman. Det gjorde så fruktansvärt ont. Jag hade för fasen kunnat bryta nacken, jag blev så förbannad på honom.

Publicerad: