Carolina Gynning leder nya festivalen Rainbow Weekend

Leder festivalen tillsammans med Roy Fares

Nöjesbladet kan avslöja att det blir Carolina Gynning och tv-konditorn Roy Fares som leder nya festivalen Rainbow Weekend.

Och Gynning ser fram emot uppdraget.

– Vi kommer bjuda på mycket skoj, högt i tak, glädje, kärlek och skratt, säger hon.

Det har sedan tidigare rapporterats om att Stockholm kommer att få två kärleksfestivaler i augusti. Pride får nämligen sällskap av nya Rainbow Weekend, en gratisfestival som äger rum i Kungsträdgården i Stockholm fredag till lördag 2 till 3 augusti.

Nu kan Nöjesbladet avslöja att det är Carolina Gynning, 40, och tv-konditorn Roy Fares, 34, som kommer att leda Rainbow Weekend.

– Det känns helt fantastiskt. Det är så jävla coolt att man kör en gratisfestival där alla är välkomna och i det här fantastiska ögonblicket när det är Pridefestival i hela Stockholm. Allt känns bara fantastiskt, säger Carolina Gynning.

Självklart att ställa upp

Gynning säger att hon har gått i pridetåget i flera år och att all den kärlek som genomsyrar prideveckan är ofattbar.

– Alla är så jävla gulliga, snälla och fantastiska. Skulle alla människor vara som under Prideveckan året om skulle det inte finnas några krig eller nånting.

Vad fick dig att tacka ja?

– Jag kände att det var en sån stor ära att få förmånen att göra det här. Det finns många roliga kändisar som skulle kunna göra detta, men för mig var det självklart att ställa upp.

”Det är bara kärlek”

Sedan tidigare står det klart att Eurovision-artister som Netta Barzilai, Luca Hänni och Tamta står på scenen. Även ”Idol”-vinnaren Sebastian WalldénTherese GranqvistMange Schmidt & Miss IngaLina Hedlund och Nordik Sonar kommer att uppträda.

– Det är stora megastjärnor. Vi kommer bjuda på mycket skoj, högt i tak, glädje, kärlek och skratt.

Vad betyder Pride för dig?

– Det betyder otroligt mycket. Alla människor är välkomna och det är ingen som dömer en den veckan, det är bara kärlek. Det är något jag alltid försöker jobba på i mitt liv och under den veckan blir det så tydligt varför det är så viktigt.

Som en person med mycket följare på sociala medier tycker Carolina Gynning att det är extra viktigt att engagera sig i den här typen av evenemang. Hon har själv vänner som blivit trakasserade på grund av sin läggning och tror att alla har en historia att berätta.

– Jag har vänner som blivit spottade på bara för att de älskar någon av samma kön. Det är så himla vanligt och mycket vanligare än vad vi tror. Det är så sjukt att det kan vara så nu när vi nått så långt med så många andra saker i världen. Den här typen av evenemang behövs verkligen för att försöka få ännu fler människor att förstå och skippa alla fördomar.


PODD: Från Stonewall Inn till
Stockholm Pride – hela historien

Med anledning av Stockholm Pride 2019 tillägnar Aftonbladet Daily ett helt avsnitt åt Pride-rörelsens historia.
   Det är i år 50 år sedan polisen stormade en HBTQ-bar i New York. Efter otaliga razzior hade gästerna fått nog: kravaller, som varade i dagar, bröt ut och Stonewallupproret var igång – startskottet för Pride-rörelsen.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Eller ⬇️ klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE