Mästarnas mästare

Historiska vinsten i ”Mästarnas mästare”

Första någonsin: ”Kändes kul att få börja sitt nya liv med detta”

Av: 

Rasmus Karlsson

NÖJE

Aldrig någonsin har en friidrottare vunnit ”Mästarnas mästare” – fram tills nu.

Längdhopparen Michel Tornéus tog hem segern efter en rafflande final.

– Det blev inget glädjevrål utan jag var mest chockad, säger han.

I finalen av ”Mästarnas mästare” berättar Michel Tornéus, 33, att han är stolt över att ha tagit sig till final samt att det har tagit både fysiskt och psykiskt på honom.

SVT:s program startade 2009 och då vann skidåkaren Per Elofsson, 43. Sedan starten har flera olika idrottspersoner tagit hem titeln som ”Mästarnas mästare” – men aldrig en friidrottare. Men längdhopparen Tornéus blev i år den första då han till slut slog Frida Hansdotter, 34, efter en spännande final.

– Det var jävligt kul att få vinna och det kändes kul att få börja sitt nya liv med detta. Det var skönt att få slippa identitetskrisen och att jag kunde pusha på den i två veckor var skönt. Det var en ära att få vinna det där då det är så många storheter som vunnit ”Mästarnas mästare”, säger han till Aftonbladet Nöje.

Michel Tornéus håller i bucklan efter att ha kammat hem ”Mästarnas mästare” 2020.

”Där fick jag gräva”

Under ”Mästarfinalen” låg Tornéus efter utförsåkaren Hansdotter under hela finalen, men han skulle ta igen.

– Vi började sent och var ganska trött redan innan. När vi väl såg banan kände jag att första delen skulle vara jämn. Det andra hindret var det balans och det har jag haft lite svårt för. Jag hade även dålig taktik med siffrorna. Jag tappade bort två stycken och det tog tid. De hade fastnat i säckarna, så där fick jag gräva, säger han.

”Kan mer än att bara vara explosiva på kortare sträckor”

Inför sista hindret tror Michel Tornéus att Hansdotter blev stressad av att han kom ikapp. Och några minuter senare stod han som historisk mästare i programmet.

– Det känns skitkul, det är stort. Speciellt med tanke på hur tufft motstånd det var så var det kul att få ta hem det. Det behövdes en friidrottare, vi kan mer än att bara vara explosiva på kortare sträckor, säger han.

Vad betyder vinsten?

– Jag tror att det betyder mycket. Det är kul att få visa. Vi ställde ju upp med vårat absolut starkaste kort förra året i Carro (Carolina Klüft), hon kom tvåa. Så nu var det kul att få ta den sista placeringen, vi hade silver och nu har vi guld.

Hur kändes det när du vann?

– Jag var chockad. Jag fick knappt ur mig någonting, det var mycket på en gång. Jag fattade inte att jag hade vunnit.

Michel Tornéus låg efter Frida Hansdotter i finalen, men lyckades till slut komma ikapp.

”Jag har verkligen fått kämpat”

Tidigare har Michel Tornéus fått kritik för att han kom direkt från friidrotts-SM till inspelningen av ”Mästarnas mästare” och att det skulle vara en fördel. Men detta håller han inte med om.

– Om man tittar på alla avsnitt som varit har jag inte dominerat en enda gång. Om jag nu skulle haft en sådan fördel av att komma precis från säsong så skulle jag vunnit mer en än gång och inte legat i mitten. Jag har verkligen fått kämpat. Jag är aldrig i topp i till exempel uthållighetsgrenarna.

Kan det rentav varit en nackdel att du kom från säsong?

– Det har det varit. Jag har noll flås i mig. Jag klarar aldrig av at konkurrera när det är statiskt eller uthålligt. Jag har bara varit bra när det har varit kort och explosivt.

ANNONS

Få naturligt vitare tänder hemma! Om du beställer idag kan du påbörja din behandling inom 1-2 dagar!

Extern länk från Dentway

Köp här!

Michel Tornéus och Frida Hansdotter kramas efter avgjorda finalen.
Publisert:

LÄS VIDARE

”Grekisk blottare stoppar inspelningen”

ÄMNEN I ARTIKELN

Mästarnas mästare

Michel Tornéus