Joakim Lundell

Joakim Lundells sorg – tv-materialet är borta

”Är tårar i ögonen just nu”

Av: 

Rasmus Karlsson

NÖJE

Joakim Lundell hade spelat in sin nya satsning ”Splash”.

Nu är materialet troligtvis borta.

– Vi har lagt en halv miljon kronor på det här ur egen ficka som vi inte får tillbaka via Youtube, säger han.

I tävlingsprogrammet ”Splash” ska kända personer göra upp i en hinderbana och tävla om 50 000 kronor. Det är Joakim Lundell, 34, som ligger bakom storsatsningen på Youtube och för någon vecka sedan spelades den första säsongen in strax utanför Norrköping.

Men nu ser det becksvart ut för Lundells nya satsning som han lagt ner extremt mycket tid på. På sin Instagram berättar Youtube-stjärnan att materialet verkar ha försvunnit.

– Jag fick sätta mig på toan och andas. Tårarna kommer, säger han i en Instagramstory.

Joakim Lundell.

”Har lagt en halv miljon kronor på det här”

När Aftonbladet når honom är han uppgiven.

– På något sätt var filerna borta helt plötsligt. Vi försökte återställa filerna men då blev bilden helt lila. Där dör min kunskap om vad problemet är då, säger han.

Hur känns det här?

– Det är surt. Vi har gjort över 1 200 Youtubeklipp totalt och det här har aldrig hänt. Det har varit lite krångel ibland, men detta har aldrig hänt. Vi har lagt en halv miljon kronor på det här ur egen ficka som vi inte får tillbaka via Youtube. Vi ville ju visa branschen att det skulle vara en bra format som man skulle kunna ta vidare sen och kanske etablera i flera länder.

Spelade in en säsong på tre dagar

Under årets Kristallen tog han hem det tunga priset årets program med ”Spökjakt”, en skräll enligt honom själv. Men i dagsläget hade han bytt ut utmärkelsen mot att få tillbaka materialet.

– Jag hade med glädje gett tillbaka kristallenpriset bara jag fick tillbaka mina filer. Ett pris är bara ett pris. Och det är inte bara pengarna, det är en otroligt svår produktion md så få människor. Vi spelade in en säsong på tre dagar. Castingen är dessutom i klass med många andra tv-program.

”Jag har ställt mig in på att det inte kommer tillbaka”

Lundell och hans team jobbade dygnet runt i flera veckor med ”Splash”, som kan jämföras med det populära ”Wipeout” som sändes under en lång period. Nu har han gjort ett sista desperat försök.

– Jag har ringt runt till massor av folk. Nu är kortet på väg upp till Stockholm där de ska titta på det. Min förhoppning är att det ska gå att laga filerna. Finns det bildinformation kan det gå att laga, säger han.

Men just nu är allting borta?

– Det är en så stor del att hela sammansättningen skadas för mycket för att det ska gå att sändas. Jag har ställt mig in på att det inte kommer tillbaka. Om det inte skulle gå är det bara acceptera så fort som möjligt. Annars kommer det påverka mina andra produktioner.

ANNONS EXTERN LÄNK

Julklappstips! Zlatans nya bok "Adrenalina" släpps snart – förbeställ här!

Sportbladet Shop

Login • Instagram13 miljoner i jackpott: Ta rygg på expertens system
Publisert:

LÄS VIDARE

Övergreppen i ”Paradise hotel” – det här har hänt

ÄMNEN I ARTIKELN

Joakim Lundell