Kravet på Ernst: Då säger ”Mackan” nej

Parhästens besked i ”Sommar med Ernst”

Det är Marcus ”Mackan” Nylén som säger nej när Kirchsteigers planer blir för galna.

Efter åtta säsonger i ”Sommar med Ernst” har snickaren lärt sig hur han ska hantera tv-profilen.

– Han säger inte ofta nej, och det beror nog på att jag också har lärt mig vad den möjligaste vägen är och då försöker jag ju göra det, säger Ernst Kirchsteiger.

Marcus ”Mackan” Nylén, 34, är tillbaka som Ernst Kirchsteigers, 61, parhäst i TV4:s ”Sommar med Ernst”. Det blir åttonde säsongen som Mackan hjälper den folkkära tv-inredaren att genomföra hans mer eller mindre galna idéer.

– Mackan var ju väldigt ung när vi träffades första gången. Nu är han trebarnsfar och en fantastisk person att jobba med. Vi känner varandra så väl och har en ömsesidig respekt för varandra, det är väldigt viktigt, säger Kirchsteiger.

”Vi hittar en väg framåt”

Snickaren Marcus Nylén gjorde sin första säsong av ”Sommar med Ernst” 2009 och fortsatte fram till 2014. Därefter lämnade han TV4 och gick till ”Arga snickaren” på Kanal 5, men återvände förra året. Nu är han den i teamet som säger nej när Ernst infall, som han ofta tecknar ner på en servett, blir för galna.

– Så lämnar jag den till Mackan, då säger han ”shit vad intressant, det här skulle jag vilja...”, och så hittar vi en väg framåt. Det är gött med någon som är så flexibel. Vi är ett otroligt bra par.

När säger han nej, att det här går inte?

– Det gör han när han har gjort några försök: ”Nej, det här funkar inte, Ernst, kan vi tänka om?”. Det är också en sak att vara prestigelös. Det är inte som att min vilja är nån slags lag och Mackan säger ofta: ”Vet du, att ska vi göra det här, så måste vi göra det på det här sättet”. Då säger jag tack och bra att du säger det. Men han säger inte ofta nej, och det beror nog på att jag också har lärt mig vad den möjligaste vägen är och då försöker jag ju göra det.

Kontrollbehov

Samtidigt vittnar Ernst själv om sitt kontrollbehov under de långa inspelningsdagarna för ”Sommar med Ernst”.

– Jag är där från morgon till kväll. Jag vill vara på plats, för huset är som ett levande dokument. Plötsligt upptäcker vi att vi kanske skulle göra så här i stället, eller så får jag en av mina konstiga idéer att det skulle vara kul att testa något. Om jag inte är på plats kommer jag inte att uppfatta det. Sen är det ju så med sommaren att solen aldrig går ner, det går att filma hur länge som helst så vi kör på, säger han.

Publisert:

LÄS VIDARE