Osäker framtid för ”Top Gear” efter Alsings död

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Adam Alsing hade precis spelat in en hel säsong av bilprogrammet ”Top Gear Sverige”.

Om Kanal 5 nu kommer visa programmet är högst oklart – och familjens önskemål väger tungt.

– Vi vill att det här ska bli så bra som möjligt för dem, säger Discovery Networks kommunikationschef Daniel Lagerqvist.

På onsdagen dog den populäre programledaren Adam Alsing i sviterna av corona. Han blev bara 51 år.

Han var sjukskriven från radioshowen ”Vakna med NRJ” och han hade precis spelat in första säsongen av bilprogrammet ”Top Gear Sverige” tillsammans med före detta speedwayföraren Tony Rickardsson och artisten Marko ”Markoolio” Lehtosalo för Kanal 5. Brittiska ”Top Gear” är en osannolik framgång med höga tittarsiffror och nu skulle formatet alltså lanseras i Sverige.

I ett pressmeddelande som gick ut i september från Discovery Networks uttalade sig Adam Alsing om sitt nya projekt:

”Det här är ett drömprogram för mig, jag har sett alla avsnitt av ”Top Gear” sedan det startade och jag älskar verkligen allt. Att dessutom få göra det tillsammans med Marko och Tony är en ynnest och jag är övertygad om att tittarna kommer älska det”.

Adam Alsing tillsammans med Tony Rickardsson och Marko ”Markoolio” Lehtosalo.
Foto: Discovery Networks Sweden
Adam Alsing tillsammans med Tony Rickardsson och Marko ”Markoolio” Lehtosalo.

Har en dialog med familjen

Nu sitter kanalen med en färdig säsong, men Discoverys kommunikationschef Daniel Lagerqvist vet i skrivande stund inte om den kommer att sändas.

– Hela säsongen är inspelad redan, men det är inte riktigt tid att prata om framtida produktioner just nu, utan vi vill i lugn och ro prata med alla berörda parter och där ingår ju vi som sändande bolag, produktionsbolaget, de medverkande och så klart även familjen för att komma fram till hur vi ska göra med det här. Sedan får vi återkomma när vi har ett besked.

Familjens önskemål väger alltså tungt när det kommer till ett beslut?

– Vi respekterar så klart familjens sorg och har kontakt med dem. Det är klart att dialogen med dem är väldigt viktig, vi vill att det här ska bli så bra som möjligt för dem.

Kan det bli så att programmet inte sänds?

– Jag vet inte.

”Var många härliga skratt”

När Aftonbladet pratar med Tony Rickardsson är han tagen av det som har hänt.

– Det är verkligen jättetråkigt det som har hänt, jag tänker framför allt på hans familj. Programmet tänker jag inte alls på som det är nu.

Hur minns du Adam?

– Han var jätteskärpt, superbra och hade koll på läget när vi gjorde filmningarna, han hade ju stor rutin. Han var väldigt lättsam och kul och lätt att jobba med. Det var många härliga skratt.

Visste du om att han var sjuk?

– Jag hade hört det tidigare, men jag visste inte att han var allvarligt sjuk. Det blev en lika stor chock för mig som för alla andra när beskedet kom i går.

Aftonbladet har även sökt Marko ”Markoolio” Lehtosalo för en kommentar.

 

Publicerad:

LÄS VIDARE