Tess Merkel

Tess Merkel om framtiden med maken Kenny Solomons

Efter tuffa tiden: ”Vi är på en väldigt bra plats nu”

Av: 

Hans Shimoda

Anna Shimoda

NÖJE

I vintras berättade Tess Merkel att hon och maken Kenny Solomons hade separerat.

Nu har de hittat tillbaka till varandra och hon ser ljust på framtiden.

– Med tanke på vad vi tog oss igenom 2019 så känns ingenting omöjligt längre.

Vi börjar med en sportfråga. Du har precis fyllt 50 år – hur känns det?

– Jag har inte haft någon kris inför det här, men för någon vecka sedan började jag tänka att ”shit, vad händer?”. Innan kändes det alltid som att man hade allting framför sig. Nu är det tvärtom, nu har man allt bakom sig. Jag kom in i lite deppiga tankar, men det skakade jag av mig ganska snabbt och nu känns det fantastiskt. Jag satsar på att leva 50 år till!

Hur firades bemärkelsedagen i dessa coronatider?

– Jag började dagen med att fika på min Kennys barber shop och då hade han ordnat så att Lina Hedlund och en kompis som heter Maggan kom dit. Maggan gör munskydd i strass, så jag fick ett sådant. Det var konstigt att man inte kunde kramas och att man satt där på distans. Sedan fick jag en påse på huvudet och blev kidnappad av min familj och vi åkte till min bästa kompis Cissi. Hon hade dukat upp i sin trädgård och dekorerat med ballonger och vimplar. Det var jättemysigt. 

Tess Merkel och Kenny Solomons.

ANNONS

Struligt i ekonomin? Låna upp till 600 000 kr genom Lendo - sök och jämför räntor från 35 långivare snabbt och enkelt här.

Extern länk från Lendo

Läs mer

Hur ser det ultimata fredagsmyset ut?

– Vi har jobbat varenda helg med Alcazar i tjugo år, så det är en ny grej för mig. Jag och Kenny och hela familjen älskar att äta goda ostar och oliver. Vi köper kanske också en god flaska vin. Men barnen gillar fortfarande också tacos…

Så det kan bli tacos och ”Let’s dance”?

– Nja, vi ser ju aldrig på tv tyvärr. När alla andra sitter och kollar på ”Let’s dance” är det nog snarare så att vi lyssnar på musik och dansar i köket. Men om det är någon som vi känner som är med som Andreas Lundstedt varit nu, då kollar vi på det efteråt.

Du är nära vän med Malin Berghagen. Hur och när klickade ni egentligen?

– Det var under en tv-inspelning för drygt femton år sedan. Det var ett program som hette ”Ranking the stars”. Det var massa tjejer som var med och Andreas Lundstedt var programledare. Det var jag, Malin, Magdalena Graaf, Hannah Graaf, Annika Jankell, Hanna Hedlund, Sanna Bråding… Alla var i någon slags separation eller mådde dåligt så vi fann verkligen varandra i den där produktionen. Vi är några som fortfarande håller kontakten. Så det var där jag och Malin träffades först. Det är fint att få en sådan nära vän när man är äldre.  

Du och Kenny blev ett par 2013 och gifte er 2017. Men i december berättade du att ni valt att separera. Hur är statusen idag?

– Förra året var jäkligt tufft och vi känner båda att det inte kan bli värre. Med tanke på vad vi tog oss igenom 2019 så känns ingenting omöjligt längre.

Kan man säga att ni just nu har bättre än någonsin?

– Ja, det kan man verkligen säga. Men ett förhållande kräver ett ständigt arbete. Man kommer varandra mycket närmare och bygger sig starkare tillsammans när man har haft många motgångar. Jag skulle säga att vi är på en väldigt bra plats nu.

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Tess Merkel

LÄS VIDARE

Kändisparen du kanske glömt – så gick det sen

ÄMNEN I ARTIKELN

Tess Merkel

Kenny Solomons