David Batra om Anna Kinberg Batras avgång: ”Dåligt”

1 av 2 | Foto: Karin Törnblom / AFTONBLADET / 85165
Anna Kinberg Batra och David Batra.
NÖJE

Anna Kinberg Batra avgick som partiledare för Moderaterna i slutet av augusti.

Nu ger maken David Batra sin syn på beslutet.

– Jag tycker det är dåligt, säger han i podcasten ”Värvet”.

Efter massiva avgångskrav valde till sist Anna Kinberg Batra att lämna posten som partiledare för Moderaterna. I dag, ett par månader senare, berättar David Batra i podcasten ”Värvet” hur beslutet påverkat familjen.

– På ett rent personligt familjeplan är det en massa saker som blir lugnare, säger David Batra.

Komikern, som är aktuell med showen ”Elefanten i rummet” som handlar om hur det är att vara gift med en toppolitiker, är ändå inte helt nöjd med beslutet.

– Men det är synd att hon har avgått. Jag tycker framförallt att det är synd för svensk politik, för deras parti, säger han och fortsätter.

– Det var den kvinnliga statsministerkandidaten som kunde ha blivit statsminister om ett år. Så jag tycker det är dåligt. Men på ett personligt plan tycker jag det är skönt på många sätt.

Vågar skämta

Avgången innebär även andra fördelar har David Batra berättat tidigare för Nöjesbladet. Numera är det fritt fram att skämta om andra partiledare utan att någon ska tro att han går sin frus ärenden.

När han och Anna Kinberg Batra skulle dela ut pris på Barncancergalan i början av månaden, passade han också på att pika sin frus ersättare, Ulf Kristersson.

Det var när Anna Kinberg Batra skulle öppna kuvertet och presentera årets humorprestation som David Batra plötsligt ryckte kuvertet ur hennes händer:

– Tanken är att det här ska vara som en helt vanlig dag för dig på arbetet, så att du gör liksom grovjobbet och så kommer en liten kortare man in och tar över alltihop.

ARTIKELN HANDLAR OM