Åklagare har inlett en förundersökning mot Martin Timell

En förundersökning om våldtäkt har inletts mot TV4-profilen Martin Timell.

Det uppger åklagaren för Aftonbladet.

– Jag lämnar inga övriga kommentarer, säger åklagare Anna Bengtsson.

Det var under måndagen som en kvinna lämnade in en polisanmälan mot Martin Timell efter en händelse på en personalfest 2008.

Aftonbladet har tidigare skrivit om assistenten som antastades på en jobbfest för ”Äntligen hemma”. På festen ska Martin Timell ha stuckit handen innanför hennes bikinitrosor när flera kollegor satt i en badtunna.

Först nu har hon anmält, och i dag inleddes en förundersökning, ledd av en åklagare. Det anmälda brottet rubriceras som våldtäkt.

Kvinnan säger till Expressen att den största förgriparen är TV4:s ledning.

– Den största boven och förgriparen i det här är TV4-ledningen. Åsa Sjöberg, en av Martin Timells närmaste vänner, har låtit honom gång på gång på gång på gång, genom alla år, gå vidare med sådana här situationer, han har kunnat bete sig som han har velat, säger hon till tidningen.

Kallades till möte

Efter händelsen i badtunnan 2008 ska kvinnan ha kallats till möte med produktionsbolaget Meter Televisions dåvarande vd Anna Rydin.

– Hon sa också att saker lätt kan missförstås när det är alkohol inblandad och att vi ska lämna det här bakom oss. Jag blev tillsagd av alla chefer som blev inblandade i det här att bara lägga locket på, jag fick ingen uppbackning av någon. Vd:n sa i princip att de ville höja min lön. ”Du som är så himla duktig, det vore så himla tråkigt om det blev ett snurrigt missförstånd”, säger kvinnan till Nöjesbladet.

Kvinnan har också berättat att Martin Timell några dagar efter händelsen kom fram till henne för att ”ta några ord”.

Han ska, enligt kvinnan, ha tvingat ut henne på en balkong.

– Jag ville bara prata med dig lite. Det kan så lätt bli missförstånd om man inte vet vad man säger. Sedan var alla så berusade också, sa Timell enligt kvinnan.

”Finns stödbevisning”

Advokat Elisabeth Massi Fritz är målsägandebiträde för kvinnan. Enligt Massi Fritz bedömning ska det finnas stödbevisning.

Om att en förundersökning nu inletts säger hon:

– Ett korrekt beslut som jag har räknat med eftersom det rör sig om en våldtäkt som ej har preskriberats. Jag utgår ifrån att förundersökningen bedrivs skyndsamt och högprioriteras.

Åklagare Anna Bengtsson är den som leder utredningen mot Martin Timell.

– Jag kan inte säga någonting om vilka åtgärder vi vidtagit, säger hon.

– Men det stämmer att en förundersökning avseende våldtäkt är inledd.

TV4:s presschef Magnus Törnblom välkomnar utredningen.

– Precis som igår, när vi välkomnade att det kommit en polisanmälan, så är våran hållning densamma nu. Vi välkomnar att det blir en förundersökning för vi vill gå till botten med de här frågorna. Vi kommer självklart vara åklagare och polis behjälpliga i den delen, säger han.

Publisert:

LÄS VIDARE