Peter Jihde kan sluta på TV4

NÖJE

Peter Jihde kan sluta på TV4.

Han överväger att lämna tv-världen helt.

Nu berättar han om framtiden, krisen på TV4 och de sexistiska skämten.

– Det var min arena, säger Peter Jihde.

– Jag känner mig väldigt trygg i att jag aldrig har varit fysisk i trakasserier eller övergrepp, det har inte varit mitt bord. Däremot har jag sagt massor av skämt som haft sexuella anspelningar. Förhoppningsvis har jag slutat med det.
En av Peters programledarkollegor har sparkats och det stormar kring kanalens ledning. Peter Jihde kräver inte chefernas avgång men säger:

– Mina närmaste chefer är bra personer som har begått stora fel. Jag önskar att de får göra om och göra rätt och bygga det nya TV4 som är det schysta TV4.

”Har gjort allt”

Peter Jihde menar att det behövs en ny kultur kring vilka personer som lanseras som profiler.

– På tv har vi framför kameran haft en väldigt stor makt. Det gäller för ledningen att utbilda oss. Även om vi är ”nummer tio” så är det inte okej att vara oschysst.

Ändå är det inte säkert att han själv blir kvar. Peter Jihdes kontrakt med TV4 går ut till sommaren. Han drivs av utmaningar, och har redan ställts inför de största och svåraste inom tv: fotbolls-VM, Idol och Nyhetsmorgon.

– Om man pratar tv-utmaningar har jag gjort allt, säger han.

Därför har Peter Jihde börjat resonera i helt nya banor, och i intervjuserien ”Laul möter” i Aftonbladet Plus berättar Peter Jihde om det nya drömjobbet, sanningen om omtalade Zlatan-intervjun, varför han vill bjuda in Filip Hammar till diabetesgalan på tisdag, hur hans bipolära sjukdom kan kosta honom körkortet samt visar upp sitt ”fula hus” på Lidingö.

▪▪ Läs hela intervjun här:

Vad är sexuella trakasserier? 02:05

ARTIKELN HANDLAR OM

TV4