Joakim tvingas lämna ”Idol”

Fick inte sjunga låten han ville: ”Svårt”

Resan tog slut för Joakim Jakobsson under sjätte fredagsfinalen.

Efter sändning berättar han att han inte fick sjunga den låt han ville.

– Jag har haft väldiga problem med texten hela veckan, säger han.

Temat ”Klassiska hits” blev Joakim Jakobssons fall i ”Idol”. Han framförde Tom Jones ”It’s not unusual” och fick ljummen kritik från juryn.

– Du skulle ha en egen twist på låten men den twisten kom aldrig, sa Nikki Amini.

– Tom Jones var helt fantastisk. Han kallades tjuren från Wales. Det kändes nu som att den här tjuren var utbytt mot en kossa från Österlen, sa Anders Bagge.

Lämnade scenen

Efter att resultatet avslöjats lämnade Joakim scenen. När han kom tillbaka ville han först inte alls prata med pressen.

– Vi ska lämna tidigt imorgon bitti och jag har massvis med grejer jag måste göra, sa han medan han gick mot utgången.

Men efter samtal med pressansvarig ångrade han sig och kom tillbaka och berättade om känslorna kring att han nu är utslagen ut tävlingen.

– Det är blandade känslor. Det har varit mycket stress och press. Det är en liten klump som släpper nu. Nu kan man gå vidare och jag har egen musik som jag vill släppa, säger han.

Fick sitt tredjehandsval

Han avslöjar också att han inte fick sitt förstahandsval på låt. Istället fick han uppträda med sitt tredjehandsval. Under lördagarna får Idolerna önska vilka låtar de vill sjunga utifrån en låtslista. Har två personer önskat samma låt så singlas det slant om vem som får låten. Joakim ville egentligen sjunga ”Suspicious Minds”, låten som Noah Gerstenfeld valt. Hans andrahandsval var ”When a man loves a woman”, som Kevin Klein valt.

– Jag fick en låt som jag var tvungen att lära mig från början. Och det var svårt. Jag har haft väldiga problem med texten hela veckan. Det har varit en jätteutmaning. Den kändes inte hundra.

Samtidigt är han nöjd med sitt framträdande.

– Jag gav så mycket energi och kärlek som jag kunde och jag hade så roligt på scen.

TV4: ”Samma regler för alla”

På TV4 poängterar man att reglerna med att singla slant är tydliga och att det ibland blir så att deltagarna inte får framträda med den låt de helst vill.

– Det händer ju alla någon gång under säsongen. Det är så det funkar. Det är samma regler för alla, säger Anders Edholm, pressansvarig för programmet.

Publisert:

LÄS VIDARE