Charlotte Perrellis Mello-oro: "Är skrämmande”

Stjärnan är återigen tillbaka i tävlingen – är orolig för utvecklingen

1 av 3
NÖJE

Charlotte Perrelli är tillbaka i Melodifestivalen, men det är inte utan att den erfarna stjärnan känner en viss oro inför sin medverkan, men oron kanske främst är för de nya tävlanden.

”Det är skrämmande var den yngre generationen får stå ut med” skriver hon på sin blogg.

Charlotte Perrelli är en luttrad räv i Melodifestivalsammanhang och stjärnan har vid två tillfällen vunnit tävlingen. I år är det återigen dags för artisten att försöka ta hem vinsten. Stjärnan tävlar i första deltävlingen i Göteborg mot bland andra Boris René och Ace Wilder, men nu utrycker hon sin oro inför vad tävligen har förvandlats till och vad den yngre generationen tvingas att utstå i ett allt hårdare medieklimat.

”Det är skrämmande var den yngre generationen får stå ut med på Instagram, Facebook osv. Utan livserfarenhet ska de kunna tackla glåpord som faktiskt förekommer varje dag. Jag tycker det är skrämmande och oroväckande”, skriver stjärnan på sin blogg.

Orolig för medieklimatet

Hon berättar även om hur tävlingen förändratas och hur de yngre tittarna i större utsträckning än tidigare röstar på yngre artister, och även om stjärnan är orolig att åka ut tidigt ur programmet tar hon det med en viss ro:

”Man får se det som ett fantastiskt tv-program där jag får visa upp min låt” skriver hon.

Låten Perrelli tävlar med, ”Mitt liv” handlar just om hur utsatta alla är i dagens medieklimat, en låt hon han skrivit själv om sina egna erfarenheter. Hon har valt att sjunga låten på svenska, då hon tycker att det budskap hon vill förmedla tydligare kommer fram om hon sjunger på sitt modersmål.

Frågan om det allt hårdare medieklimatet är någonting som stjärnan blev mer medveten om samtidigt som hennes egna barn börjar komma in i tonåren.

”Jag har inte på något sätt uppfunnit hjulet genom att sjunga om detta men jag känner att vi kan inte prata om det nog”, skriver stjärnan.