Efter petningen – nu åker Olsson Vasaloppet för Mix Megapol

Rickard Olsson dissades av SVT inför årets sändningar av Vasaloppet.

Nu åker han loppet ändå – men för Mix Megapol.

– Det var så oproffsigt och arrogant skött, säger Rickard Olsson om SVT:s bemötande.

Efter åtta år som åkande reporter i Vasaloppet petades Rickard Olsson, 49, inför årets sändningar på SVT.

Det fick programledaren att gå i taket. Han gav kanalen en rejäl känga och jämförde dem bland annat med Sovjetunionen.

Men efter alla turer får Rickard Olsson ändå åka loppet, för radiokanalen Mix Megapol. Det avslöjar han på Instagram. Och han kommer ha samma roll som han haft när han åkt för SVT.

– Det blir samma sak i radio som det jag gjort på tv. Jag kommer även sända på sociala medier, och prata med folk, säger Rickard Olsson.

Bytet från SVT till Mix Megapol innebär dock inte att han lämnar kanalen för gott.

– Jag är frilans och jag har fått lov att göra kommersiell radio sedan några år tillbaka. Det ska inte vara några problem.

Kritisk till bemötandet från SVT

Rickard Olsson är trots allt fortfarande missnöjd med SVT, och på Instagram ger han återigen en skopa kritik till kanalen. För Nöjesbladet utvecklar han den.

– Jag blev lite ledsen att jag inte fick åka för SVT. Men jag blev jätteledsen över hur man hanterade ärendet. Det var så oproffsigt, arrogant och ouppfostrat skött. Det är inte en mänsklig rättighet att åka Vasaloppet för SVT:s räkning. Men det var ouppfostrat gjort. Man kan knoppa av folk på olika sätt. Det här var det sämsta möjliga, säger Rickard Olsson.

Enligt Olsson har han och SVT aldrig haft en dialog inför årets sändningar. I stället var det han som fick ta kontakt med kanalen för att stämma av.

– Jag ville veta varför jag inte fick åka, svaret jag fick var ”vi tänker nytt”. Då frågade jag hur de tänkte då. Då svarade de ungefär; ”det har inte du med att göra”.

Om SVT:s skulle erbjuda dig en plats nästa år, ställer du upp?

– Det vete tusan, men det vore oproffsigt mot tittarna att säga nej. Jag gillar inte den typen av korkad prestige. Det tittarkontrakt jag haft under Vasaloppet är det absolut bästa jag någonsin haft i tv-sammanhang. Det har varit väldigt häftigt.

Rickard Olsson grävde ner hundens testiklar
Publisert:

LÄS VIDARE