Slaktpanik i Farmen: Fruktansvärt jobbigt

1 av 3
NÖJE

Storbonden i tårar

Farmarna vill ha kött på bordet och ser fram emot slakten.

För storbonden Stina Johansson blir diskussionen om slakt för mycket.

– Jag skulle hellre skjuta två till tre människor än ett djur, säger hon i programmet.

Under varje säsong av tv-programmet ”Farmen” kommer det tillfället då farmarna får chans att slakta en av de grisar de fått av proffsbonden och ledsagaren Gutta.

Regeln säger att ska du äta av köttet måste du vara med under slakten. I tidigare säsonger har flera av deltagarna valt att avstå från att vara med. Det här året är däremot ovanligt många säkra på sin sak - de vill ha kött och de vill slakta.

”Kunde inte få luft”

För veckans storbonde däremot, Stina Johansson, är diskussionen om slakt traumatisk. Hon äter själv kött men tankarna på att en av grisarna ska bli mat på bordet får henne att gråta.

– Jag tycker att det är så fruktansvärt jobbigt att ta livet av ett djur. Jag äter ju kött, men när Gutta börjar prata om det så kände jag hur det bara började krampa. Jag kunde inte få luft och det blev skitjobbigt. Det gjorde så ont alltså, säger hon i programmet och fortsätter:

– Jag skulle hellre skjuta två till tre människor än ett djur.

En av anledningarna till att Stina Johansson tycker att det är så jobbigt att diskutera och närvara vid slakten är att hon själv har haft dåliga upplevelser av slakt under sin uppväxt, berättar hon.