Popstjärnan Zayn Maliks attack mot Grammygalan

”Nästa år skickar jag en godiskorg”

Zayn Malik, tidigare medlem i One Direction.
Zayn Malik, tidigare medlem i One Direction.

Fyra månader har gått sedan Grammygalan avslöjade årets nomineringar.

Nu rasar Zayn Malik, tidigare medlem i One Direction, mot musikpriset.

– Fuck Grammygalan och alla inblandade, skriver han på Twitter.

Att Zayn Malik, 28, inte blivit nominerad till årets Grammygala har legat och kokat i honom. Först nu, fyra månader efter att nomineringarna avslöjats, ryter han ifrån mot galan och dess kommitté.

”Fuck Grammygalan och alla inblandade. Om du inte skakar händer och skickar presenter så blir det inget nomineringsövervägande. Nästa år skickar jag en godiskorg”, skriver artisten på sin Twitter.

Zayn Malik lämnade gruppen One Direction för sex år sedan, och har sedan dess släppt musik som soloartist. Det är dock oklart vilken av hans musik som hade möjlighet att nomineras till årets Grammygala. Han släppte sitt album ”Nobody is listening” i januari, vilket är för sent för att nomineras till 2021 års gala. Detsamma gäller för singeln ”Better” som släpptes i september 2020, en månad efter galans nomineringsfönster.

För få nomineringar

Det är således okänt vad som triggar igång artistens raseri just nu, men han är knappast ensam om att kritisera Grammygalan. I höstas anklagade The Weeknd galakommittén för att vara korrupt efter att hans album ”After hours” inte nominerats.

”Tyvärr finns det färre nomineringar än antalet förtjänta artister”, sade Grammygalans chef Harvey Mason Jr, i ett uttalande i samband med The Weeknds kritik.

Även andra artister, som Drake, Eminem, Halsey och Tyler the Creator, har tidigare kritiserat galan, som äger rum om en vecka.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN