Laila Bagge

Laila Bagge slår tillbaka efter skönhetsanklagelser

”Jag gör vad jag vill”

Av: 

Moa Malmqvist

Laila Bagge slår tillbaka efter kommentarerna
Laila Bagge slår tillbaka efter kommentarerna

NÖJE

Ingreppet fick följarna att gå i taket.

Nu ryter Laila Bagge ifrån.

– Jag har varken åldersnoja eller dåligt självförtroende, säger hon.

I helgen lade Laila Bagge, 48, upp en bild på sin Instagram, där hon testar att ta bort pigmentfläckar med laser. Ilskna följare som ansåg att ”Rix Morronzoo”-profilen istället borde testa att ”låta kroppen åldras naturligt”, för att citera en kommentar, var snabba med att göra sin röst hörd.

Nu slår Bagge tillbaka mot de bitska kommentarerna. I ett inlägg skriver hon ”jag förstår inte hur detta kan vara så upprörande för somliga” och ”vi är så snabba på att döma och kritisera”.

– Det var väldigt många som frågade ”är du rädd för att bli gammal?”. Alla de här kommentarerna går bara ut på en sak – att ge dåligt samvete, trycka ned och säga att det är skamligt att ta hand om sig själv, säger Laila Bagge till Aftonbladet.

”Jag gör vad jag vill”

Hon säger att det känns särskilt mycket eftersom många av kommentarerna skrevs på internationella kvinnodagen.

– Liksom, kan vi inte stötta varandra i det? Jag är en vuxen kvinna och jag gör vad jag vill för att må bra. Varför ska det vara skambelagt? Det är inte ju inte ens världens ingrepp, även om det också ska vara okej, säger hon och fortsätter:

– Om jag skulle vilja operera mina bröst för att jag har fött två barn som jag ammat så får jag det. Man duger som man är men man måste få bestämma om man vill hissa upp tuttarna efter två barn utan att det ska vara något fult. Jag tycker att vi har kommit längre än så.

Hon säger att många av kommentarerna har tagits bort.

– Jag censurerar inte i mitt kommentarsfält utan det är snarare andra följare som har plockat bort dem. Jag är jätteglad för all den kärlek jag har fått i dag av kvinnor som tänker likadant. Vi kvinnor är duktiga på att stötta varandra men vi är också bra på att skicka pekfingrar om att man är en dålig mamma eller har åldersnoja.

Lägger upp färre inlägg

Laila Bagge menar att många som kommenterar tycker att det är fel av henne att skriva om ytliga ämnen eftersom hon ska vara en ”förebild”.

– Det är ganska vanligt att folk tycker att de har rätten att få uttrycka sin åsikt, och det är klart de har. Själv skulle jag aldrig gå in på någon annans Instagram och uttrycka en elak åsikt eller kränka någon. Även om jag skulle tycka att någon har opererat sönder ansiktet så skulle jag aldrig få för mig att skriva det. Hon eller han får göra vad de vill.

Får arga kommentarer dig att lägga upp färre inlägg om hudvård och skönhet?

– Absolut. Jag tror att alla kvinnor känner att de inte vågar att lägga upp vissa saker för att andra ska tänka att de har en åldersnoja. Men nu är jag såpass gammal att jag gör vad jag vill. Jag har varken åldersnoja eller dåligt självförtroende för det, svarar hon.

ANNONS

Ellos erbjuder 30% rabatt* på dyraste varan, gäller på fler än 500 varumärken. Din kod: 455709

Extern länk från Ellos SE

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Här är hela kravlistan för att bli influencern Julia Franzéns assistent

ÄMNEN I ARTIKELN

Laila Bagge