Titiyo om hur hon blev mamma vid 50 – med äggdonation i Ryssland

Berättar för första gången i podden ”Hundåren”

Titiyo.
Titiyo.

Titiyo blev mamma för andra gången när hon var 50 år gammal.

Nu berättar artisten för första gången om hur det gick till.

– Vi gjorde en äggdonation, säger hon i Tomas Andersson Wijs podd "Hundåren".

Titiyo Jah, känd under artistnamnet Titiyo, 53, fick dottern Bibi tillsammans med sin sambo Viktor Flumé, 38, för tre år sedan.

När artisten Tomas Andersson Wij i sin podcast ”Hundåren” frågar henne om hon blev överraskad när hon blev gravid svarar Titiyo nej, och berättar att de valde att göra en äggdonation i Ryssland.

– Vi började som vanligt att kolla upp hur det såg ut, och det såg jättebra ut. Ända tills man naturligtvis funderade på hur mina ägg var, och de är ju lika gamla som jag. Och att försöka sig på mina gamla ägg, det skulle bara vara ett stort risktagande. Men så sa de att ”vi kan garantera att om ni tar ett annat ungt ägg, nemas problemas”, säger hon.

Valde donator i Ryssland

De blev mer och mer vana vid tanken och bestämde sig för att göra det.

– Så Bibi är faktiskt rysk till hälften. Vilket är helt otroligt, för jag har inte varit speciellt intresserad av att åka dit, och tycker att Ryssland har känts lite läskigt. Och här helt plötsligt sitter jag med ett barn som faktiskt har gener från Ryssland. Och så då från Viktor, min sambo.

Titiyo.
Titiyo.

Titiyo säger att de åkte till Sankt Petersburg för att välja donator, och att de där fick titta på bilder på donatorn som liten, men att det inte är en person man träffar eller har någon kontakt med. Artisten säger också att äggdonationen fungerade vid tredje försöket.

Tuffa spädbarnsår

Spädbarnsåren har dock inte varit lätta för varken Titiyo eller sambon. Artisten berättar att hon har varit helt slut och säger att Bibi sov dåligt och var ett ”lite stökigt spädbarn”.

– Men det går ju, man tar sig igenom det, och sedan blir det jättehärligt. Och till och med hennes pappa som är 15 år yngre än jag, till och med han har varit jäkligt hålögd, säger hon och skrattar.

Hon har sedan tidigare dottern Femi Jah-Frykberg, 28.

Aftonbladet har sökt Titiyo.

Publisert:

LÄS VIDARE