Skifs om chocken efter kollapsen: ”Det var väldigt jobbigt”

1 av 3 | Foto: TV4
Björn Skifs.
NÖJE

Han kollapsade och slog sig – ”ordentligt”.

När Björn Skifs kurerades en vecka på sjukhus kom chocken och insikten om den svajande hälsan.

– Det kändes väldigt jobbigt, säger han märkbart tagen i kvällens ”Hellenius hörna”.

Björn Skifs, 69, kollapsade när han kom hem efter sin konsert med Tommy Körberg. I kvällens ”Hellenius hörna” berättar den folkkära artisten för David Hellenius om mardrömmen som präglat det senaste halvåret.

– Jag har haft svajigt blodtryck under en tid, som gått upp och ner. Rätt som det var gick det ner väldigt ordentligt När jag kom hem efter första kvällen tuppade jag av och slog mig ordentligt. Jag tuppade av en stund, sedan hade jag hjärnskakning en stund och sedan vart jag frisk, säger Björn Skifs i programmet.

Ögonen tåras

Det värsta var chocken efteråt, med insikten om en hälsa som sviktar. Björn Skifs blir märkbart berörd när han pratar om det.

– Att se sig själv som sjuk, jag har alltid sett mig själv som en frisk person så det kändes väldigt jobbigt. Det är svårt att förklara sådana känslor, men det känns inget vidare, säger han och rösten bryts och ögonen tåras.

”Fick ordning på blodtrycket”

I oktober var han tillbaka på scenen i sin show ”Lite nu och då” på Göta Lejon.

– Jag var lite konvalescent någon vecka eller två sedan fick vi ordning på blodtrycket så nu mår jag bra, säger han i programmet.

I början av nästa år tar han och Körberg upp den föreställning som avbröts av kollapsen. I januari-februari tar de ”Skifs vs Körberg” på arenaturné.

ARTIKELN HANDLAR OM