Gwyneth Paltrow i bråk med NASA

Gwyneth Paltrow har hamnat i materialbråk med rymdjätten NASA.

På hennes livsstilsblogg Goop! går det nämligen att köpa klistermärken till kroppen som ska ha en helande effekt och dessutom tillverkas i samma material som NASAs rymddräkter.

”Skitsnack”, menar NASA.

NASA har läxat upp Gwyneth Paltrow, 44.

Skådespelaren marknadsför klistermärken på sin livsstilsblogg Goop!, som ska ha en helande effekt om de fästs direkt på kroppen. Enligt den ursprungliga annonstexten ska klistermärkena, som säljs av märket Body Vibes, även vara tillverkade i ett slags ”ledande kolmaterial” som NASA använder i sina rymddräkter.

”Skitsnack”

Men det är falskt, menar rymdjätten – som går till motattack.

”Skitsnack”, sade en representant för NASA till sajten Gizmodo på torsdagen och menade att rymddräkterna inte innehåller kol överhuvudtaget.

På fredagen justerades annonstexten på Goop!. Numera hette det att klistermärkena innehåller ”ett exklusivt material som ursprungligen utvecklats för NASA”. Timmar senare var även den formuleringen borta.

Tar tillbaka påståendet

Body Vibes har bett om ursäkt till NASA, livsstilsbloggen och sina kunder. Och Gwyneth Paltrows Goop! har sedan dess släppt följande uttalande:

”Som vi alltid har förklarat, är råd och rekommendationer på Goop! inte formella godkännanden och yttranden från experter och företag som vi profilerar går nödvändigtvis inte i linje med Goops åsikter. Vårt innehåll är menat att lyfta fram unika produkter och erbjudanden, hitta öppen-sinnade alternativ och uppmuntra till diskussion. Baserat på uttalandet från NASA har vi valt att ta tillbaka påståendet tills vidare.”

Publisert:

LÄS VIDARE

Ämnen i artikeln