Johanna Nordström om succén: ”Det kan gå åt helvete när som helst”

Komikern om nya showen ”Ring polisen”

Johanna Nordström.
Johanna Nordström.

I helgen är det premiär för landsomfattande ståuppshowen ”Ring polisen”.

Komikern Johanna Nordström är chockad över publiktrycket och vågar inte hoppas på för mycket.

– Det kan gå åt helvete när som helst.

Allt började under gymnasiet för Västeråstjejen Johanna Nordström som först blev känd för Twitterkontot @jonielol där hon skrev komiska inlägg om Melodifestivalen och ”Paradise hotel”. Senare utökade hon sin följarskara på Instagram tack vare diverse humoristiska sketcher.

Idag är Johanna Nordström 25 år och har hunnit medverka i program som ”Bäst i test”, ”Parlamentet”, ”Masked singer” och ”Trevlig helg” som precis prisades på ”Barncancergalan – det svenska humorpriset”.

I helgen är det dessutom premiär för landsomfattande ståuppshowen ”Ring polisen” som avslutas i januari i Globen och Johanna Nordström är minst sagt exalterad.

– Det känns jättebra och jätteskönt. Herregud, jag har väntat så länge och är så glad för att äntligen få köra. ”Ring Polisen” är en salig blandning av allt möjligt och det är också ett uttryck som jag använt mig mycket av. När något sjukt händer måste man ringa polisen. Men jag vill inte avslöja för mycket för det kommer spoila hela showen, säger Johanna Nordström och förklarar att hon älskar polisfilmer som ”Beck” och ”Wallander” samt de bärande skådespelarna Peter Haber och Mikael Persbrandt.

Det är mer eller mindre utsålt?

– Ja, det har gått jättebra. Det känns skitkul.

Johanna Nordström.
Johanna Nordström.

Vad är hemligheten?

– Gud, så svårt. Jag vet inte. Men jag är i chock och vet faktiskt inte varför folk har bestämt sig för att de vill komma. Men det kanske är kul eftersom det inte finns så många unga kvinnliga komiker?

Johanna Nordström medger utan omsvep att hon inte hade väntat sig det här enorma publiktrycket.

– Verkligen inte, jag tänkte att vi hade tagit oss vatten över huvudet och att det inte skulle gå. Jag var lite rädd.

Johanna Nordström ser nästan en smula förlägen ut när vi påpekar att karriären tycks gå spikrakt uppåt.

– De säger det… Det är ju jättekul, men det kan gå åt helvete när som helst. Det kan det verkligen göra. Folk kanske blir trötta på mig.


Publisert:

LÄS VIDARE