Lasse Kronér: Jag håller på så länge jag tycker det är roligt

Berättar varför Doobidoo fortsätter locka miljonpublik – och avslöjar en nyhet

Lasse Kronér.
Lasse Kronér.

Det är ”gammel-tv” och har ett ”simpelt” upplägg.

Men Doobidoo älskas av en miljonpublik, år efter år.

– Det är helt sinnessjukt, vi har haft runt 1,3 miljoner tittare varje vecka hittills. Vi dominerar, säger programledaren Lasse Kronér, 59.

Doobidoo drog i gång 2005 i SVT och har sedan dess legat på topplistan bland programmen som går bäst hem i vardagsrummen.

– I dessa tider med Netflix, Apple tv och HBO och allt vad de heter, ändå lyckas vi få sådana tittarsiffror. Just att folk sätter sig klockan 20.00, det är rätt fantastiskt, det gillar jag, säger Lasse Kronér.

Förra säsongen hade programmet ett snitt på 1 505 400 tittare per vecka.

Vad är hemligheten?

– Doobidoo är ett ganska simpelt program. Vi gör gammel-tv, man gör ett program om dagen och vi lägger väldigt mycket tid på våra gäster. Alla ska känna sig komfortabla. När man väl ska in och prestera så är man så lugn, tillfreds och fridfull att det märks i rutan, tror jag. Vi har roligt ihop. Jag tror det bygger på det.

Lasse Kronér i Doobidoo.
Lasse Kronér i Doobidoo.

Lasse Kronér betonar att inget är fejk, att deltagarna verkligen har kul i programmet.

– Det är extremt mycket improvisation och det är spontanitet. Är det någon som ramlar så sänder vi det, vi klipper inte bort felen. Vi behåller dem så att det blir så riktigt och så galet som möjligt. Jag tror på det gamla sättet att göra tv.

Hälften av gästerna har varit med i programmet tidigare, för den andra hälften gäller att de aldrig ska ha varit med. Jessica Andersson tillhör dem som varit en flitig gäst.

– Jessica har varit med många gånger, hon var vår drottning. Men hon är inte den som har varit med mest. Det är Niklas Strömstedt, för honom har jag ringt exakt varje år.

Är det någon som ni försökt få med som inte varit med?

– Det är en, det första samtalet jag ringer varje år sedan vi började är till Benny Andersson. Och så säger jag: ”Nu ska vi ha alla fyra i Abba”. Och då säger han varje år: ”Jajamen”, säger Lasse Kronér och skrattar.

Doobidoo är inne på sin sjuttonde säsong nu, hur länge tänker du hålla på?

– Jag har faktiskt en plan och den planen är helt klar, men den får du inte reda på än. Jag har alltid sagt att jag ska hålla på så länge jag tycker att det är kul och jag tycker faktiskt fortfarande att det är roligt.

Lasse Kronér avslöjar en nyhet:

– Vi gör ett elfte program i år. Vi gör en liten tillbakablick på det som varit, så det blir en liten ”best of” som vi avslutar säsongen med. Det ska bli jävligt roligt. Det här har inte vi kommunicerat än, så det kanske jag inte får kommunicera, men det gör jag ändå. Jag är så gammal att jag får göra vad jag vill, säger han.

 

Publisert:

LÄS VIDARE