”Bachelor”-Simon: ”Har absolut också mått jävligt dåligt”

Simon Lindström om sin optimistiska framtoning i tv-rutan, varför han tackade ja till ”Bachelor” – och relationen till Sebastian i dag

”Bachelor” ser i tv-rutan ut att vara en dans på rosor för Simon Lindström.

Men i verkligheten hade han flera tuffa stunder i programmet.

– Det har absolut också varit gånger då jag har mått jävligt dåligt, säger han.

För den som tittar på ”Bachelor” kan en av årets två ungkarlar, Simon Lindström, 30, upplevas som någon som alltid är positiv och mår bra under hela den intensiva resan där han ska dejta ett 20-tal tjejer – samtidigt.

Men han mådde inte alltid bra, säger han när Aftonbladet frågar om det.

– Det är sant att jag är en väldigt positivt och energisk kille. Jag gillar att se saker från den ljusa sidan och har ett positivt tänkande. Glaset är halvfullt, inte halvtomt. Men så klart att hela det här äventyret var en emotionell berg- och dalbana med extremt många toppar men också dalar. Det var från vecka till vecka.

Sebastian Lindström.
Sebastian Lindström.

”Det är skittufft”

Särskilt en vecka tog på honom extra hårt.

– Förra veckan med svarta rosen, tjejer som lämnade tillbaka rosor, två tjejer som valde att åka hem... jag försöker se det positivt och jag tror också att man tar sig igenom saker bättre då, men det är klart att det är skittufft. Det kanske också har varit en svaghet för mig, att jag är optimistisk och då kanske folk tror att ”det är lugnt, Simon mår bra”. Men det kanske inte alltid är så.

Simon Lindström säger att han generellt känner att han har framställts rättvist i programmet, men att den veckan är ett exempel på när han mådde dåligt utan att det kom med. Veckan därpå var det däremot mycket fokus på att den andra bachelorn, Sebastian Martinsson, 28, var nära ett sammanbrott och pratade med programledaren Malin Stenbäck om det.

– Jag hade liknande samtal med Malin som Sebastian hade, jag var väldigt ledsen och upprörd, men det lyftes inte lika mycket. Det som togs med i programmet var att jag var arg för att en tjej hade åkt hem. Det har ju blivit världens grej på sociala medier, och just det kändes helt ärligt som ett slag i magen. Men det är sådant som man får man räkna med.

Simon Lindström.
Simon Lindström.

Svårt att räcka till

Simon Lindström säger att han framför allt känslomässigt blev ledsen på grund av flera olika saker som hände.

– Det har absolut också varit gånger då jag har mått jävligt dåligt. Men också att det har varit extremt intensivt, man har känt sig galet otillräcklig för alla tjejer.

På tal om Sebastian, hängde ni under inspelningen eller hölls ni helt separerade?

– Vi hängde ingenting alls. Vi var separerade och det är för att vi inte skulle få bygga upp en relation bakom kamerorna på något sätt, för då hänger inte tittarna med. Och vi båda var så pass seriösa i den här resan, så vi höll det också. Även om vi inte skulle ha hållit det så hade ju produktionen väldigt bra koll på oss. Men jag tror faktiskt att både han och jag hade behövt varandra som stöd. Det är ingen annan riktigt som förstår en och som man kunde bolla med på det sättet heller.

Hur är er relation i dag?

– Utan att säga för mycket, man får titta på programmet, men jag kan säga att jag hittade en vän där borta. Han är en toppenkille och det märkte jag ganska tidigt där.

Simon och Sebastian blev vänner under inspelningarna.
Simon och Sebastian blev vänner under inspelningarna.

Var tveksam till att vara med

Det var en tjejkompis som skickade in ansökan om att Simon Lindström skulle passa som bachelor. Själv var han dock tveksam, och säger att TV4 fick övertala honom att vara med.

– Till en början var jag negativt inställd. Jag har aldrig varit intresserad av reality-tv alls egentligen. Men jag har absolut varit intresserad av att hitta kärleken. De fick kämpa lite för att få träffa mig faktiskt.

Det är egentligen inte förrän de senaste två åren som han har känt sig redo för att träffa kärleken.

– Jag behövde en stor del av min 20-årsålder till att lära känna mig själv.

Skulle du rekommendera ”Bachelor”-resan till andra?

– Både ja och nej. Det är utan tvekan något av det mest fantastiska jag har gjort, men man behöver verkligen åka dit dels av rätt anledning, för annars tror jag inte att man pallar, för det är så intensivt och under så lång tid. Och framför allt tror jag att man måste vara väldigt stark mentalt för att palla. Man ska vara på topp hela dagarna.

Huruvida Simon Lindström hittar kärleken i programmet eller inte återstår att se.

”Bachelor” sänds måndag till torsdag på TV4 Play, C More och Sjuan.

Publisert:

LÄS VIDARE