Trumps tweets får åttaårings handstil

1 av 4 | Foto: AP TT / NTB SCANPIX
Donald Trumps handstil ser numera ut som en åttaårings.
NÖJE

Satirprogrammet ”The daily show” har utvecklat ett tillägg till webbläsare som förvandlar typsnittet på USA:s president Donald Trumps meddelanden på Twitter till en åttaårings spretiga handstil.

"Det stämmer. Trump är en gammal man OCH ett barn", skriver The daily show på Twitter

Satiren upplever en ny storhetstid med Donald Trump i Vita huset – kanske på grund av en känsla hos många amerikaner att verkligheten just nu överträffar dikten. Som ett talande exempel har skådespelaren Alec Baldwins imitationer av presidenten i tv-programmet "Saturday night live" lyft showen till de högsta tittarsiffrorna på sex år, skriver CBS. Andra driver med Trump genom att helt enkelt köpa hans omtvistade verklighetsbeskrivning – som The Washington Posts kolumnist Alexandra Petri som beskrev Donald Trumps installationsceremoni som den mest besökta någonsin.

"Gör Trump åtta igen"

Det senaste tillskottet är The daily shows tillägg till webbläsare som får alla tweets från presidentens Twitterkonto @realDonaldTrump att se ut som om en normalbegåvad lågstadieelev har skrivit dem för hand. Tillägget är gratis och kan laddas ner till Chrome och Firefox på sajten "Make Trump tweets eight again" – en parafras på Donald Trumps slogan "Make America great again".

Attackerar FBI och NSA

Skämtet kan med viss rätt uppfattas som ett slag under bältet – trots att det onekligen är en spark uppåt. Bakgrunden är att Donald Trump har fortsatt att twittra minst lika yvigt och ivrigt som innan han blev president, med ständiga rallarsvingar mot politiska motståndare, medier och USA:s underrättelsetjänst: Under de senaste dygnen har Trump gått till attack mot The New York Times, The Washington Post, CNN och MSNBC – och mot den federala polisen FBI och säkerhetstjänsten NSA som han anklagar för att läcka hemligstämplade uppgifter om hans medarbetares kontakter med Ryssland under valkampanjen.

"Struntpratet om den ryska kopplingen är bara ett försök att dölja de många misstag som begicks i Hillary Clintons förlorade presidentkampanj", skrev Trump i en tweet i onsdags.

ARTIKELN HANDLAR OM