R. Kelly bryter ihop: ”Jag slåss för mitt liv”

Artisten åtalad för sexuella övergrepp mot minderåriga

avAdam Westin

Publicerad:
Uppdaterad:

I en första intervju kommenterar artisten R. Kelly nu sexanklagelserna mot honom.

Han vänder sig direkt till tittarna – och bryter ihop.

– Sluta, sluta låtsas. Jag har inte gjort de här sakerna. Det här är inte jag! Jag slåss för mitt liv, säger R. Kelly till CBS.

Sångaren och producenten Robert Kelly, 52, greps för två veckor sedan. Den amerikanske megastjärnan står åtalad för sexuella övergrepp mot fyra kvinnor, varav tre var minderåriga när de påstådda brotten begicks.

R. Kelly är släppt mot borgen och har ställt upp i en timmes lång intervju med CBS, som kommer att sändas i USA onsdag och torsdag den här veckan.

Har åtalats tidigare

Kan R. Kelly säga att han aldrig haft sex med minderåriga flickor?, frågar programledaren Gayle King i ett första klipp från intervjun.

– Jag har haft två tidigare fall som jag inte kommer prata om, med tanke på det pågående ärendet. Men jag kommer säga så här: Folk går till mitt förflutna och försöker lägga till saker för att få allt som sker nu att kännas verkligt, säger R. Kelly.

Tidigare åtal mot R. Kelly har lagts ned i brist på bevis.

Gifte sig med 15-åriga Aaliyah

I nya dokumentären ”Surviving R. Kelly” träder flera kvinnor fram och berättar om att R. Kelly haft sex med dem när de var under 18, och att han även varit kontrollerande och förtryckande.

– Inte sant. Oavsett om det är gamla rykten, nya rykten, framtida rykten – inte sant, kommenterar artisten.

R. Kelly menar att han inte skulle behöva bete sig på det här sättet. Han pekar mot sitt huvud och frågar retoriskt: ”hur dumt skulle det vara för R. Kelly att göra så?”

Dokumentären visar också hur R. Kelly gifte sig med sångerskan Aaliyah när hon var 15 år gammal, med hjälp av ett förfalskat födelsebevis. Aaliyah dog år 2001 i en flygkrasch i Bahamas.

”Det här är inte jag!”

”Är den här kameran på mig?” frågar R. Kelly i CBS-intervjun och inleder en teatralisk och desperat vädjan till tittarna att inte lyssna på bloggar och rykten.

– Använd ert förnuft. Hur dumt skulle det vara för mig att – med mitt galna förflutna och allt jag gått igenom – känna att ’just nu måste jag vara ett monster, hålla fast flickor mot deras vilja, kedja fast dem i min källare, inte låta dem äta och inte släppa ut dem’

– Sluta, sluta låtsas. Jag har inte gjort de här sakerna. Det här är inte jag! Jag slåss för mitt jävla liv, säger R. Kelly samtidigt som han slår sig för bröstet och faller i tårar.

Avenatti: Rädsla och förtvivlan

Advokaten Michael Avenatti skriver på Twitter att R. Kellys tårar är av rädsla och förtvivlan, eftersom han slutligen kommer att ställas inför rätta efter två decennier av sexuella övergrepp mot minderåriga.

En vecka före åtalet lämnade Avenatti in en fil, som han hävdar visar R. Kelly ha sex med en minderårig flicka, till åklagare i Chicago.

Åtalet mot R Kelly består av tio olika punkter.

Publicerad: