Här hyllas Avicii av Max Martin

Deltog i tyst minut för sin bortgångne kollega: ”Jag tänker på hans familj”

Max Martin deltog i en tyst minut för Avicii.
Max Martin deltog i en tyst minut för Avicii.

HOLLYWOOD

Hyllningarna till Avicii fortsätter att strömma in från hela världen.

På lördagen deltog den legendariske hitmakaren Max Martin och flera andra svenska kompositörer i en tyst minut i Los Angeles för deras världsberömda kollega.

Det skedde i samband med en vänskapsmatch i innebandy mellan ett svenskt och ett finskt kändislag.

Bakom arrangemanget i trädgården till det finska residenset i Bel Air i södra Kalifornien stod den svenska handelskammaren och det finländska konsulatet.

Avicii jobbade mycket i Los Angeles och några av de som är här kände honom. Låt oss tillsammans hylla honom och skicka ut några fina tankar i världen – till Tim Bergling, sa den svenska handelskammarens ordförande, Gudrun Giddings, innan matchen drog igång.

Innebandyn iscensattes enligt arrangörerna som ett steg för att öka nätvärksmöjligheter för svenskar och finländare i Kalifornien. Matchen ska enligt Giddings och den finländske generalkonsuln Stefan Lindström tänkt att bli en årlig tillställning som de båda länderna gemensamt arrangerar.

– Nästa år blir det vi som står för planen, sa Giddings efter att matchen på den provisoriska rinken på en tennisbana spelats klart.

”Tänker på hans familj”

Max Martin, Black panther-kompositören Ludwig Göransson, låtskrivaren Johan Carlsson och de andra svenskarna vann enkelt med 15-7. Kanske hade det blivit jämnare om inte finländarna drabbats av ett par återbud i sista stund.

Teemu Selänne skulle ha varit med, sa Lindström och syftade på det gamla NHL-proffset.

– Men han blev tvungen att sticka på ett bröllop.

Efter matchen frågade Nöjesbladet Max Martin om han ville kommentera Aviciis tragiska bortgång. Men till skillnad från stora delar av musikvärlden som i publika forum uttryckt sorg och saknad över svenskens bortgång, avböjde hitmakaren.

– Nej, jag tycker inte att det är är rätt forum för det, sa han.

– Jag tänker på hans familj.

Publisert:

LÄS VIDARE