28-åringens dubbelliv innan Blondinbella tvingades fly

Isabella Löwengrip har flytt utomlands med familj och livvakt.

28-åringen i hennes närhet som hon menar utsatt henne och familjen för fara, tog höga risker inom aktiehandel och omgav sig med lyxiga prylar.

En person som stått nära mannen är förvånad över livet han levde i Stockholm:

– När jag kände honom var han extremt oseriös både med studier och relationer.

Bloggaren och entreprenören Isabella ”Blondinbella” Löwengrip har lämnat landet efter att en person i hennes närhet utsatt henne för fara.

Personer som Löwengrip beskriver som kriminella har sökt upp bloggaren i hennes hem och letat efter den aktuella personen.

Själv beskriver hon det som att hon förts bakom ljuset. Trots ett påkostat leverne, med dyra presenter, till exempel en Patek Philippe-klocka, med ett värde på omkring 100 000 kronor som hon fått av personen, fattade hon inte misstanke om att något var fel.

– Jag har ju jobbat med en livvakt sedan tidigare av andra skäl och han flaggade för mig för ett tag sedan att efter att han gjort en check på honom att något inte stämmer. Och jag kanske har känt det i magen någonstans. Samtidigt har jag också sett de här beloppen på hans konto, så jag har trott att det var hans egen förmögenhet som han lyckats handla upp. Men jag kunde aldrig förstå att det var någon annans pengar. Och att det är personer som man inte vill beblanda sig med någon gång i livet, säger Löwengrip till Expressen.

Har noll i taxerad inkomst

I oktober köpte han en bil i miljonklassen, en Bentley Continental årsmodell 2012. Men ägandet blev kort, knappt en månad senare sålde 28-åringen bilen.

Mannen jobbar med aktiehandel som daytrader och har i en intervju med EFN Ekonomikanalen berättat om sin arbetsmetoder under pseudonym. Han berättade också om varför han vill skydda sin identitet.

– Många traders är nojiga för att vi  kanske blir kidnappade. De har sett folk i pokersvängen som blivit utpressade och kidnappade och så där. I perioder har det funnits hotbilder om folk som skriver negativt om aktier. Jag har fått ta emot många hot framför allt under Fingerprint-eran*, säger mannen.

Officiellt har 28-åringen ingen inkomst. Enligt den senaste deklaration som avser inkomståret 2017 hade han noll i inkomst. Han deklarerade samtidigt för underskatt av kapital, 1, 8 miljoner kronor.

Inget av de bolag som han är registrerad i har haft några intäkter.

Men han har inga skulder hos kronofogden eller betalningsanmärkningar.

Isabella ”Blondinbella” Löwengrip.
Isabella ”Blondinbella” Löwengrip.

Var som Barney i ”How I met your mother”

En person som tidigare stått nära honom berättar för Aftonbladet att hon förvånades över det liv han lever i Stockholm och menar att bilden som framgångsrik och seriös är svår att få ihop med vem han var då.

– Det är förvånande. När jag kände honom var han extremt oseriös både med studier och relationer. Han var lite som ”Barney” i ”How I met your mother”. Han ville aldrig att vi skulle komma hem till honom, han ville inte visa upp den delen av sitt liv.

Aftonbladet har sökt 28-åringen utan framgång. Hans anhöriga vill inte kommentera vad som hänt eller var han befinner sig. Enligt Isabella Löwengrip befinner han sig, liksom hon själv, utomlands. Löwengrips livvakt var under måndagen i kontakt med honom.

– Det man i stort kan säga är att personen letar en lösning på sitt problem men det är ingenting som vi är inblandade i. Personens problem och vår situation är två olika saker, säger livvakten.

Publisert:

LÄS VIDARE