Petra Nielsen till Broadway

Publicerad:
Uppdaterad:

I höst tar hon Chicago till New York

1 av 2 | Foto: BJÖRN WANHATALO
Från London till New York Petra Nielsen gjorde stor succé i sin roll i uppsättningen av musikalen "Chicago" i London. Hon imponerade så mycket på Broadwayproducenten Barry Weissler att han åkte till London två gånger för att se henne. Nu är allt så gott som klart för Petra att göra debut på Broadway i New York.

Petra Nielsen ska medverka i Broadwayuppsättningen av musikalen "Chicago".

Enligt vad Aftonbladet erfar återstår endast detaljer innan kontraktet ska skrivas på.

- Att komma till Broadway är stort, det är jättehäftigt, säger Petra Nielsen.

"Hon är den bästa Roxie Hart sedan starten."

Orden ska ha kommit från Broadwayproducenten Barry Weissler efter att ha sett Petra Nielsens tolkning av "Chicago"-rollen i London.

Han blev så imponerad i vår svenska stjärna att han några månader senare åkte och såg föreställningen igen.

- Han var jätteförtjust och vi har haft flera mycket positiva samtal. Nu väntar jag bara på ett slutgiltigt ja så åker jag, säger Petra.

Premiär i oktober

Och det är egentligen bara det som fattas. Enligt välinformerade källor som Aftonbladet talat med är det i stort sett bara en underskrift som fattas för att Petra ska ta det stora steget till drömmarnas gata - Broadway i New York.

De ansvariga har redan tittat på lämpliga bostäder åt Petra och kontrakt har diskuterats in till detaljer.

Premiären för Petra blir med all säkerhet i oktober och i september är det dags för henne att packa väskorna - igen.

- Jag var rätt slutkörd efter Londontiden. Det är en krävande roll och åtta föreställningar i veckan tar på krafterna. Men nu har jag tagit det lugnt sen i januari och jag är riktigt sugen igen.

Svårt att flytta till London

Hon berättar att omställningen från Sverige till London var större än hon trott. Hon kände ingen, var tvungen att lära sig språket perfekt och hade problem att anpassa sig till Londonpulsen.

Men trots att New York är ännu större, hetsigare och mer krävande är hon övertygad om att det blir en lättare resa.

- Jag är bättre förberedd nu. Dessutom har vi släkt i New York eftersom min man kommer därifrån och det kommer att hjälpa mycket.

"Chicago" är en av världens mest populära musikaler. Den har gått på Broadway sedan 1996 och vann sex Tony-utmärkelser - musikalvärldens finaste pris - året efter.

Bland artisterna som medverkat i "Chicago" på Broadway finns bland andra tv-stjärnor, Hollywoodskådespelare och hyllade musikalstjärnor.

Nu är det Petra Nielsens tur.

Och hon har så gott som redan snört på sig sina gamla "Roxie-skor".

- Jag snodde ett par när vi gjorde showen i Göteborg. Och de väntar bara på att få åka över och köra lite Broadway, säger Petra och skrattar.

Klas Lindberg

Publicerad: