Alesso: ”Känner igen mig i Avicii”

avMikaela Somnell

På sociala medier hyllas Avicii som skulle fyllt 29 år den 8 september – och många uppmärksammar psykisk ohälsa vilket Tim Bergling själv led av.

Samtidigt gästade Berglings dj-kollega Alesso nyligen PP3, där han pratade om sorgen efter stjärnans död.

– Jag började tänka på vad jag själv håller på med. Jag har frågat mig själv många gånger hur det är med min egen hälsa, säger han i programmet.

Tim Bergling var känd världen över som dj:en Avicii. Den 20 april i år hittades han död under en semester i Oman, bara 28 år gammal.

Den 8 september, skulle Bergling ha fyllt 29 år.

I lördags fylldes artistens Instagram-flöde och resten av internet med hyllningar för att hedra hans minne på födelsedagen.

”Grattis på födelsedagen, vi saknar dig din legend”, skriver en följare på Aviciis konto.

”Första födelsedagen i himlen. De säger tid läker sår men jag blöder än av saknad efter dig. Grattis min ängel” skriver en person på Twitter.

Samtidigt medverkade nyligen Aviciis vän och dj-kollega Alessandro ”Alesso” Lindblad, 27, i Sveriges Radios talkshow PP3 där han pratade om sorgen efter Tim.

1 av 2 | Foto: Sean Eriksson.
Tim ”Avicii” Bergling.

”Känner igen mig i Tim”

– Man satt väl bara helt i chock. Det var jobbigt. Än idag kan jag tycka att det känns jävligt overkligt. Det han åstadkommit, han var en av de största i sin genre, säger Alesso i programmet.

Han går vidare och pratar om hur Tim Berglings död fått honom att tänka över sin egen hälsa och livsstil.

– Jag började tänka på vad jag själv håller på med. Jag har frågat mig själv många gånger hur det är med min egen hälsa. När det här hände började jag tänka att jag borde ta det här på allvar, förklarar han.

Han berättar att han känner igen sig mycket i Tim och att deras karriär på flera sätt liknade varandras.

– Jag kan relatera väldigt mycket till Tim för vi hade ungefär samma resa, även om hans var på en klart högre nivå. Vi gick tillochmed i samma skola. Det fanns så mycket igenkänningsfaktor för mig. Efter ett tag började man känna av prestationsångest och man är inte med sin familj.

ARTIKELN HANDLAR OM