Claes Malmberg gör Aladdin: ”Familjen har fått ta stryk”

”Det här jobbet har påverkat familjelivet”

1 av 2 | Foto: Pressbild
Claes Malmberg tillsammans med delar av ensemblen i ”Äventyret Aladdin”.
NÖJE

Har turnerat Sverige runt i flera år.

Nu tar sig Claes Malmberg, 56, an rollen som anden i ”Äventyret Aladdin”.

Samtidigt kämpar han för att bolla karriären med familjelivet.

– Barnen och familjen har ju fått ta stryk, det går inte att komma undan, säger han.

Han har spelat humorshowen om sig själv över 300 gånger. Nu kliver Claes Malmberg upp på scen igen – i en ny skrud.

I vinter och vår gör han rollen som den godmodige men smått förvirrade anden i scenföreställningen ”Äventyret Aladdin”. Det innebär att Sverigeturnén fortsätter.

Parallellt med skådespelarjobbet försöker Malmberg, som har fem barn, vara en närvarande far.

För Nöjesbladet berättar han att familjen i perioder fått stå åt sidan till förmån för jobbet.

”Har en bra relation med mina barn”

– Det här jobbet har påverkat familjelivet i alla år eftersom man varit borta mycket i perioder. Sedan är man ju hemma i långa perioder också. Men det är lite ryckigt sådär, så barnen och familjen har ju fått ta stryk, det går inte att komma undan. Så tror jag är för alla skådespelare, säger han.

När han väl är ledig är han mån om att kompensera.

– Jag har bra relation med mina barn och jag umgås mycket med dem när jag är ledig. Jag var ledig fyra månader i somras. Man får ta igen det där det finns möjligheter. Men man måste ha en lojal familj, utan en familj som ställer upp blir det omöjligt att ha ett sådant här jobb.

Återvänder till en ung publik

En gång i tiden charmade Claes Malmberg en hel generation barn i rollen som Lotta på Bråkmakargatans pappa. I ”Äventyret Aladdin” riktar han sig återigen till familjepubliken.

– Min karriär började med att jag åkte runt med fria teatergruppen och spelade i gymnastiksalar. Nu har jag inte spelat en familjeföreställning sedan ”Klas klättermus” på Dramaten och det är nästan 20 år sedan. Barn har ju en annan humor än vuxna och det är en utmaning i sig självt. Det är lite roligt att få komma tillbaka till det, säger han.

”Äventyret Aladdin” har premiär på Stockholm Waterfront tisdagen den 26 december. I övriga roller syns bland andra Marko ”Markoolio” Lehtosalo och Idol-deltagarna Charlie Grönvall och Reinada Braun.

ARTIKELN HANDLAR OM